Πρώτος ομοφυλόφιλος υποψήφιος για την προεδρία στον αραβικό κόσμο ένας Τυνήσιος

Πρώτος ομοφυλόφιλος υποψήφιος για την προεδρία στον αραβικό κόσμο ένας Τυνήσιος

Ο Mounir Baatour είναι δικηγόρος και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τυνησία στις 15 Σεπτεμβρίου. Η υποψηφιότητά του είναι αξιοσημείωτη καθώς πρόκειται για τον πρώτο ομοφυλόφιλο υποψήφιο για θέση Προέδρου σε όλο τον αραβικό κόσμο.


Ο 48χρονος Baatour είναι συνιδρυτής της οργάνωσης "Shams" για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην Τυνησία, μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα σύμφωνα με τον νόμο και με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών χρόνων.

Ο ίδιος ο Baatour καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών το 2013.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE