Πρώτος ομοφυλόφιλος υποψήφιος για την προεδρία στον αραβικό κόσμο ένας Τυνήσιος

Πρώτος ομοφυλόφιλος υποψήφιος για την προεδρία στον αραβικό κόσμο ένας Τυνήσιος

Ο Mounir Baatour είναι δικηγόρος και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τυνησία στις 15 Σεπτεμβρίου. Η υποψηφιότητά του είναι αξιοσημείωτη καθώς πρόκειται για τον πρώτο ομοφυλόφιλο υποψήφιο για θέση Προέδρου σε όλο τον αραβικό κόσμο.


Ο 48χρονος Baatour είναι συνιδρυτής της οργάνωσης "Shams" για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην Τυνησία, μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα σύμφωνα με τον νόμο και με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών χρόνων.

Ο ίδιος ο Baatour καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών το 2013.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά  Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

Η αποχώρηση της Αννίτας Δημητρίου από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος, δεν έβαλε τέλος στις εσωκομματικές αναταράξεις. Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης συνεχίζουν τη μάχη, ο Μιχάλης Ιωαννίδης παίρνει δημόσια θέση υπέρ του δεύτερου, ενώ ο Νίκος Τορναρίτης επαναφέρει τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Αβέρωφ και δηλώνει απερίφραστα τη στήριξή του, σε δεύτερη θητεία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE