Πρώτος ομοφυλόφιλος υποψήφιος για την προεδρία στον αραβικό κόσμο ένας Τυνήσιος

Πρώτος ομοφυλόφιλος υποψήφιος για την προεδρία στον αραβικό κόσμο ένας Τυνήσιος

Ο Mounir Baatour είναι δικηγόρος και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τυνησία στις 15 Σεπτεμβρίου. Η υποψηφιότητά του είναι αξιοσημείωτη καθώς πρόκειται για τον πρώτο ομοφυλόφιλο υποψήφιο για θέση Προέδρου σε όλο τον αραβικό κόσμο.


Ο 48χρονος Baatour είναι συνιδρυτής της οργάνωσης "Shams" για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην Τυνησία, μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα σύμφωνα με τον νόμο και με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών χρόνων.

Ο ίδιος ο Baatour καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών το 2013.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος στο τιμόνι της Ευρώπης: Μια ημέρα συμβολισμού, ευθύνης και πολιτικών προσδοκιών

Η Κύπρος στο τιμόνι της Ευρώπης: Μια ημέρα συμβολισμού, ευθύνης και πολιτικών προσδοκιών

Η σημερινή ημέρα καταγράφεται ως ορόσημο για την Κυπριακή Δημοκρατία. Για δεύτερη φορά από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, σε μια συγκυρία ιδιαίτερα απαιτητική για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αλλά και για τη διεθνή πολιτική σκηνή.

BEST OF TOTHEMAONLINE