Πρώτος ομοφυλόφιλος υποψήφιος για την προεδρία στον αραβικό κόσμο ένας Τυνήσιος

Πρώτος ομοφυλόφιλος υποψήφιος για την προεδρία στον αραβικό κόσμο ένας Τυνήσιος

Ο Mounir Baatour είναι δικηγόρος και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τυνησία στις 15 Σεπτεμβρίου. Η υποψηφιότητά του είναι αξιοσημείωτη καθώς πρόκειται για τον πρώτο ομοφυλόφιλο υποψήφιο για θέση Προέδρου σε όλο τον αραβικό κόσμο.


Ο 48χρονος Baatour είναι συνιδρυτής της οργάνωσης "Shams" για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην Τυνησία, μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα σύμφωνα με τον νόμο και με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών χρόνων.

Ο ίδιος ο Baatour καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών το 2013.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE