Πρώτος ομοφυλόφιλος υποψήφιος για την προεδρία στον αραβικό κόσμο ένας Τυνήσιος

Πρώτος ομοφυλόφιλος υποψήφιος για την προεδρία στον αραβικό κόσμο ένας Τυνήσιος

Ο Mounir Baatour είναι δικηγόρος και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τυνησία στις 15 Σεπτεμβρίου. Η υποψηφιότητά του είναι αξιοσημείωτη καθώς πρόκειται για τον πρώτο ομοφυλόφιλο υποψήφιο για θέση Προέδρου σε όλο τον αραβικό κόσμο.


Ο 48χρονος Baatour είναι συνιδρυτής της οργάνωσης "Shams" για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην Τυνησία, μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα σύμφωνα με τον νόμο και με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών χρόνων.

Ο ίδιος ο Baatour καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών το 2013.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα ΠτΔ: «Η μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική μεταρρύθμιση στο Συνταξιοδοτικό από το 1980»

Μήνυμα ΠτΔ: «Η μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική μεταρρύθμιση στο Συνταξιοδοτικό από το 1980»

Το πλαίσιο της Συνταξιοδοτικής Μεταρρύθμισης παρουσιάστηκε σήμερα στους κοινωνικούς εταίρους, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να χαρακτηρίζει τη μεταρρύθμιση ως τη μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική αλλαγή στο Συνταξιοδοτικό από το 1980.

BEST OF TOTHEMAONLINE