ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ: Κοινοτάρχης Μαλλιά στο ThemaOnline: «Δύσκολη η κατάσταση. Απειλούνται κτηνοτροφικά υποστατικά»

ΠΥΡΚΑΓΙΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ: Κοινοτάρχης Μαλλιά στο ThemaOnline: «Δύσκολη η κατάσταση. Απειλούνται κτηνοτροφικά υποστατικά»

Δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε χωριά της Λεμεσού, ο κοινοτάρχης του χωριού Μαλλιά.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Ο κοινοτάρχης του χωριού Μαλλιά, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, μιλώντας στο ThemaOnline περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή (15:30) στο σημείο καθώς και τις ανησυχίες που έχει επιφέρει η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πυρκαγιά μπορεί να μην βρίσκεται πλησίον κατοικημένων περιοχών, όμως στα σημεία όπως κυμαίνεται – ανάμεσα σε Πάχνα και Μαλλιά, υπάρχουν αρκετά κτηνοτροφικά υποστατικά τα οποία ίσως και να απειλούνται.

Ωστόσο, όπως μας ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους, για την κατάσβεση μάχονται αρκετές ισχυρές δυνάμεις, με το μοναδικό εμπόδιο μέχρι στιγμής να είναι οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν.

«Ενώ αρχικά η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη, ξαφνικά με τους ισχυρούς ανέμους, το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσκόλεψε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαραλάμπους μας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά κυμαίνεται λίγο έξω από το χωριό Μαλλιά καθώς επίσης ότι η φωτιά κατακαίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, το βασικότερο ερώτημα είναι πώς η φωτιά κατάφερε να επεκταθεί και από τις δύο πλευρές του δρόμου.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top