ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Σε συνεχή επαφή για την κατάσταση στην Εύβοια ο Επίτροπος Στυλιανίδης

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Σε συνεχή επαφή για την κατάσταση στην Εύβοια ο Επίτροπος Στυλιανίδης

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνδράμει την Ελλάδα σε σχέση με τις πυρκαγιές στην Εύβοια, εξέφρασε στον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο αρμόδιος για την πολιτική προστασία Επίτροπος της Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο Επίτροπος είχε νωρίτερα τηλεφωνική συνομιλία τόσο με τον αρμόδιο Υπουργό της Ελλάδας, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ο Επίτροπος δήλωσε ότι η ΕΕ "βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας έτοιμη να βοηθήσει", ενώ ανακοίνωσε πως είναι "σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές για την κατάσταση στην Εύβοια και τις άλλες περιοχές".

Η Ελλάδα εντάχθηκε πρόσφατα στον νέο μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ, RescEU, του οποίου προΐσταται ο Επίτροπος.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Εκτός συζήτησης τίθεται πλέον το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για την υπόθεση Σάντη, με το Υπουργικό Συμβούλιο να αποσύρεται από οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή στην ανακριτική διαδικασία, ενώ τα πορίσματα της Europol, αναμένονται άμεσα, ακόμη και εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές για το θέμα, το FBI βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Αστυνομία.

BEST OF TOTHEMAONLINE