ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Σίμος Ιωάννου και οι τραγωδίες στην άσφαλτο στα πρωτοσέλιδα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Σίμος Ιωάννου και οι τραγωδίες στην άσφαλτο στα πρωτοσέλιδα

Η εκλογή του Σίμου Ιωάννου ως νέου Δημάρχου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ο μεγάλος αριθμός νεκρών σε τροχαία τις τελευταίες δέκα μέρες και το νέο υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο θα γίνεται η καταγραφή του χρόνου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου την Δευτέρα 26/8.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κοπανατζήδες τέλος στη Δημόσια Υπηρεσία» γράφει ότι καταργείται το σημερινό απαρχαιωμένο σύστημα καταγραφής/παρακολούθησης του χρόνου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων με το κτύπημα κάρτας και πως με νέο υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν προσωπικούς κωδικούς (¨προσωπικά δεδομένα¨), τα οποία θα χρησιμοποιούν για καταγραφή του χρόνου εργασίας τους. Αλλού γράφει ότι μόνο το 30.36% των Αμμοχωστιανών πήγε στην κάλπη – νέος Δήμαρχος με 48,94% ο Σίμος Ιωάννου. Σε άλλο θέμα γράφει για μαύρο Σαββατοκύριακο με τρεις νεκρούς σε τροχαία.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Νικητές Σίμος Ιωάννου, ΑΚΕΛ και μεγάλη αποχή» γράφει ότι τη σκυτάλη στον Σίμο Ιωάννου, ο οποίος υπηρετεί το δημαρχείο Αμμοχώστου τα τελευταία 26 χρόνια, έδωσαν κατά τη χθεσινή αναπληρωματική εκλογή για τη δημαρχία της Αμμοχώστου οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της πόλης. Αλλού γράφει ότι μάστιγα τα θανατηφόρα με επτά νεκρούς σε δέκα μέρες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ένα τολμηρό σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου βρίσκεται υπό μελέτη στο Τμήμα Δημοσίων Έργων. Πρόκειται για τη φύτευση έως και 1 εκ. δέντρων τον χρόνο σε βάθος δεκαετίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της χώρας.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Στα όρια εθνικής τραγωδίας» γράφει ότι «έσβησαν» στους δρόμους επτά σε δέκα μέρες , 600 σε μια δεκαετία, 80 νέοι σε μια πενταετία. Την ίδια ώρα που τα θανατηφόρα εξελίσσονται σε εθνική τραγωδία «με δόσεις», ο σχεδιασμός του οδικού δικτύου ιδιαίτερα στις πόλεις, είναι αποτέλεσμα παρεμβάσεων επηρεαζόμενων, κυρίως προς τις Τοπικές Αρχές, κάτι το οποίο καθιστά ακόμη πιο δυσοίωνες τις προοπτικές. Αλλού γράφει ότι οι πρόσφυγες κάτοικοι της Άχνας πραγματοποίησαν χθες την τρίτη κατά σειρά αντικατοχική τους πορεία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο ζήτημα της καθίζησης στο Πισσούρι και γράφει ότι το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης έγειρε την πλάστιγγα όσον αφορά στα μέτρα που θα δρομολογηθούν.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Κοινός στόχος η επιστροφή στην Αμμόχωστο» γράφει ότι με 4.697 ψήφους ή ποσοστό 48,94% ο Σίμος Ιωάννου είναι ο νέος Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Σε δήλωση του μετά την γνωστοποίηση του τελικού αποτελέσματος, ο ίδιος ανέφερε ότι η επόμενη μέρα ξεκινά με δυναμικό αγώνα για την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της Αμμοχώστου. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος έχει καταντήσει ένας μεγάλος σκουπιδότοπος και ότι οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται σε απόγνωση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αργεί η μεταρρύθμιση της ειδικής εκπαίδευσης. Η νομοθεσία αναμένεται να ετοιμαστεί με το τέλος του 2020 και θα αφορά παιδιά με αναπηρίες και όσους μαθητές βρίσκουν φραγμούς στη μάθηση.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top