Νέα τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Μεσόγειο

Νέα τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Μεσόγειο

Τουλάχιστον 40 πρόσφυγες και μετανάστες είτε πνίγηκαν είτε αγνοούνται έπειτα από νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα Ηνωμένα Έθνη.


Περίπου 60 ναυαγοί διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στις ακτές, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Τσάρλι Γιάξλεϊ.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται με την συνδρομή ψαράδων και σκαφών της Ακτοφυλακής, προσέθεσε.

Οι περισσότεροι διασωθέντες προέρχονται από το Σουδάν, την Αίγυπτο, το Μαρόκο και την Τυνησία.

Η διαδρομή ανάμεσα στην Λιβύη και την Ιταλία είναι μία από τις κυριότερες οδούς για την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην Γηραιά Ήπειρο.

Περισσότεροι από 100 πρόσφυγες και μετανάστες πέθαναν την προηγούμενη εβδομάδα σε άλλο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης.

Τουλάχιστον 859 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους φέτος στην Μεσόγειο, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Πέρυσι οι νεκροί ήταν 1.562 ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός, 3.228, καταγράφηκε το 2016, στο απόγειο της μεταναστευτικής κρίσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE