Νέα τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Μεσόγειο

Νέα τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Μεσόγειο

Τουλάχιστον 40 πρόσφυγες και μετανάστες είτε πνίγηκαν είτε αγνοούνται έπειτα από νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα Ηνωμένα Έθνη.


Περίπου 60 ναυαγοί διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στις ακτές, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Τσάρλι Γιάξλεϊ.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται με την συνδρομή ψαράδων και σκαφών της Ακτοφυλακής, προσέθεσε.

Οι περισσότεροι διασωθέντες προέρχονται από το Σουδάν, την Αίγυπτο, το Μαρόκο και την Τυνησία.

Η διαδρομή ανάμεσα στην Λιβύη και την Ιταλία είναι μία από τις κυριότερες οδούς για την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην Γηραιά Ήπειρο.

Περισσότεροι από 100 πρόσφυγες και μετανάστες πέθαναν την προηγούμενη εβδομάδα σε άλλο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης.

Τουλάχιστον 859 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους φέτος στην Μεσόγειο, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Πέρυσι οι νεκροί ήταν 1.562 ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός, 3.228, καταγράφηκε το 2016, στο απόγειο της μεταναστευτικής κρίσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE