ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Κουλιμπαλί… ήθελε Γιούβε στο ματς του αιώνα (BINTEO)

Ο Κουλιμπαλί… ήθελε Γιούβε στο ματς του αιώνα (BINTEO)

Σε ένα από τα καλύτερα ματς όλων των εποχών στην Serie A, η Νάπολι γύρισε σε 3-3 το 3-0 από την Γιουβέντους αλλά το αυτογκόλ του Κουλιμπαλί στο 92′ χάρισε τη νίκη στους Bianconeri (4-3).

Πριν δύο χρόνια με δικό του γκολ στο 90′ ο Καλιντού Κουλιμπαλί χάριζε τη νίκη στην Νάπολι στο Τορίνο (0-1), όμως τώρα ο Σενεγαλέζος σέντερ-μπακ με αυτογκόλ στο 92′ κατέστρεψε μια ιστορική ανατροπή για τους Partenopei βάζοντας αυτογκόλ στο 4-3 και δίνοντας τη νίκη στην Κυρία. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι – με τον Μανωλά να την ξεκινά – έκανε ίσως το μεγαλύτερο comeback όλων των εποχών στην Ιταλία καθώς το 3-0 του 66′ μετατράπηκε σε 3-3 στο 81′ όμως το αυτογκόλ του Κουλιμπαλί έδωσε πίκρα στους Ναπολιτάνους και ανακούφιση στους Γιουβεντίνους που ξεκίνησαν με 2×2 τον δρόμο για το 9ο σερί Scudetto.

Το ματς ξεκίνηνησε με τον Σέζνι να κάνει στο 14′ εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του Αλαν και δύο λεπτά αργότερα το σκορ άνοιξε, όταν έπειτα από σουτ που… έσπασε τα μούτρα του Μπονούτσι, ο Ντάγκλας Κόστα έφυγε στην κόντρα, έκανε πλάκα στον Ζιελίνσκι και έδωσε πάρε-βάλε στον Ντανίλο ο οποίος έγινε ο ξένος που σκοράρει πιο γρήγορα στην ιστορία της Serie A (1-0). Τρία λεπτά μετά, έγινε το 2-0 όταν ο Ιγουαΐν απέφυγε τον Κουλιμπαλί και τίναξε για ακόμα μια φορά τα δίχτυα της πρώην ομάδας του. Στο 33′ ο Κεντίρα έκανε… βραζιλιάνικη ντρίμπλα και τρομερό σουτ όμως η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη καθώς πήγε στο οριζόντιο και δεν πέρασε τη γραμμή. Στην επανάληψη έμελλε να δούμε πιθανότατα το κορυφαίο 45λεπτο της ιστορίας ανάμεσα σε μεγάλες ομάδες της Serie A.

Στο ημίχρονο ο Αντσελότι πήρε το ρίσκο να βγάλει τον Ινσίνιε και να δώσει ντεμπούτο στον Μεξικάνο εξτρέμ, Ιρβινγκ Λοσάνο, και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε παρότι στο 62′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε λογαριασμό για φέτος από κοντά ύστερα από τη δεύτερη ασίστ του Ντάγκλας Κόστα (3-0). Στο 66′ ο Κώστας Μανωλάς με κεφαλιά μετά το φάουλ του Μάριο Ρουί μείωσε σε 3-1 και δύο λεπτά μετά ξανά ο Ζιελίνσκι έδωσε στον Λοσάνο και εκείνος από κοντά μείωσε ακόμα περισσότερο (3-2).

Στο 69′ η Γιουβέντους είχε δεύτερο δοκάρι με το σουτ του Ντάγκλας Κόστα και στο 81′ έγινε το αδιανόητο καθώς ο δεξιός μπακ, Τζιοβάνι Ντι Λορέντζο από κοντά ολοκλήρωσε την ανατροπή για το 3-3. Το φινάλε γράφτηκε στο 92′ όταν ο Κουλιμπαλί στην προσπάθειά του να διώξει στο πρώτο δοκάρι, έκανε στραβοκλωτσιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο (15′ Ντανίλο), Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Ματουιντί, Κεντίρα (60′ Εμρέ Τσαν), Ντάγκλας Κόστα, Ρονάλντο, Ιγουαΐν (76′ Ντιμπάλα).

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ (46′ Μάριο Ρουί), Αλαν (74′ Ελμάς), Ζιελίνσκι, Φαμπιάν Ρουίθ, Καγιεχόν, Ινσίνιε (46′ Λοσάνο), Μέρτενς.

 

Πηγή: Sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top