ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λουτ, μαθητές και πρωτοβουλία «Απόφαση Ειρήνης» στα πρωτοσέλιδα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λουτ, μαθητές και πρωτοβουλία «Απόφαση Ειρήνης» στα πρωτοσέλιδα

Οι επαφές της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για κατάληξη στους όρους αναφοράς, η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τη Μέση και Τεχνική Εκπαίδευση και η συγκρότηση της ομάδας πρωτοβουλίας «Απόφαση Ειρήνης», προβάλλονται ως κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Παρασκευή (6/9).

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πήγαινε – έλα, χωρίς ακόμα φως» και αναφέρει ότι παρά την μικρή εμπλοκή τόσο η Λουτ, όσο και οι δύο πλευρές δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια, γεγονός που δείχνει ότι πιστεύουν ότι αυτή μπορεί να αποδώσει. Αλλού γράφει πως η Αστυνομία στο Brisbane της Αυστραλίας εξετάζει το ενδεχόμενο η 26χρονη Ελληνοκύπρια Ιόλη Χατζηλύρα να βιάστηκε και στη συνέχεια να δολοφονήθηκε. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με νομοθετικό πλαίσιο θα διορίζονται σύμβουλοι και συνεργάτες.

«Έμειναν στα δέντρα και χάθηκαν στο δάσος» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται σε ύστατη προσπάθεια για επιτυχή κατάληξη στους όρους αναφοράς από τις δύο πλευρές μετά από έξι ημέρες συνεχόμενων επαφών και διεργασιών στην παρουσία της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ. Σε άλλο θέμα γράφει για τον 8χρονο Αντρέα που διαγνώστηκε με καρκίνο αλλά συνεχίζει να ονειρεύεται και να ελπίζει. Αλλού γράφει πως με τους καλύτερους οιωνούς αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, κατά το Υπουργείο Παιδείας.

Κάτω από τον τίτλο «Νέα προσπάθεια απεμπλοκής» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο κύριό του θέμα σε επιχείρηση απεμπλοκής της διαδικασίας εκ νέου από τη Τζέιν Χολ Λουτ καθώς δεν θέλει να φύγει από την Κύπρο χωρίς να έχει στα χέρια της συμφωνία για τους όρους αναφοράς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πριν καν τελειώσει η Πλατεία Ελευθερίας διερχόμενοι και επισκέπτες την έκαναν σκουπιδαριό. Αλλού γράφει πως ξεκινά δεύτερη γεώτρηση ο «Πορθητής» στον ονομαζόμενο στόχο «Αλάνια – 2».

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Ανέτοιμα…σχολεία για το πρώτο κουδούνι» γράφει πως το πρώτο κουδούνι χτυπά σήμερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης με τους εκπαιδευτικούς να κάνουν λόγο για ακόμη μια χρονιά ανετοιμότητας. Αλλού γράφει ότι ύστερα από 45 χρόνια η εκκλησία της Λύσης μπορεί να λειτουργήσει ξανά, τη μέρα μάλιστα της γιορτής της Παναγίας, στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έτοιμη είναι η κοινωνία να αντιδράσει σε ενέργειες που θα εμποδίσουν την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

«Οι προσπάθειες της Λουτ θα μπορούσαν να αποτύχουν» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγγλωση ‘’Cyprus Mail’’ που γράφει ότι μετά τις επαφές της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, με τους δύο ηγέτες την Πέμπτη, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι προσπάθειες της να αποτύχουν, σημειώνοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Αλλού γράφει για την κηδεία της Αριάν Λοζάνο, θύμα του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, προβάλλοντας σχετική φωτογραφία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος υποχώρησε στην 45η θέση ανάμεσα σε 64 προορισμούς στην έρευνα Expat Insider 2019 που αφορά εκπατρισθέντες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» έχει τίτλο στο κύριό της θέμα «Τελευταία ευκαιρία» και γράφει για ύστατη προσπάθεια για να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα, ενώ αναφέρεται σε «εξαφάνιση» Αναστασιάδη και «ριζοσπαστικές απόψεις» του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε μεθοδεύσεις για νόθευση του ΓεΣΥ, με πλάτες Προεδρικού και ηγεσίας ΔΗΣΥ. Αλλού γράφει ότι όλο και περισσότεροι βυθίζονται στη φτώχεια.

Υπό τον τίτλο «Βρυκολάκιασαν οι ΜΚΟ του 2004» το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» αναφέρει στο κύριο θέμα του ότι `φανατικοί υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ, καθώς και παλαιότεροι και νεότεροι και στελέχη της Unite Cyprus` συγκρότησαν την ομάδα πρωτοβουλίας «Απόφαση Ειρήνης». Αλλού γράφει ότι αναβαθμίζεται το Δασικό Κολλέγιο σε Σχολή Ανώτερης Εκπαίδευσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 224 εκ. ευρώ θα διανεμηθούν στους καταθέτες της πρώην Λαϊκής για τα 4 δις που «κουρεύτηκαν».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top