ΚΟΣΜΟΣ

Συμβούλιο Ευρώπης: Ικανοποίηση για ανταλλαγές κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Συμβούλιο Ευρώπης: Ικανοποίηση για ανταλλαγές κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Με ξεχωριστές δηλώσεις τους αυτό το Σαββατοκύριακο, από το Στρασβούργο, τόσο ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjørn Jagland όσο και η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Liliane Maury Pasquier εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ανταλλαγή κρατουμένων που αποφασίσθηκε μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίεβου και Μόσχας.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΣτΕ, δήλωσε συγκεκριμένα ότι: "Το Συμβούλιο της Ευρώπης χαιρετίζει την απελευθέρωση των κρατουμένων από τη Ρωσία και την Ουκρανία . Πρόκειται για ένα ενθαρρυντικό βήμα προς τη συμφιλίωση των δύο κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στα πλαίσια εφαρμογής της συμφωνίας του Μινσκ. Θα χρειαστούν περαιτέρω βήματα και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ουκρανία και τη Ρωσία στη διαδικασία συμφιλίωσης με βάση τα πρότυπα και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. "
 
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΚΣΣΕ, επικρότησε την ανταλλαγή φυλακισμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και τόνισε ιδιαίτερα ότι: «Η απελευθέρωση των κρατουμένων στο πλαίσιο της σύγκρουσης είναι αναμφισβήτητα μια χειρονομία καλής θέλησης χωρίς προηγούμενο από το 2014. Ενθαρρύνουμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, για να τερματίσουν τη σύγκρουση αυτή. Ο πλήρης σεβασμός της κατάπαυσης του πυρός και η απόσυρση των όπλων, καθώς και η πλήρης εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, συνιστούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για μια διαρκή ειρήνη. Η Συνέλευσή μας είναι έτοιμη να στηρίξει όλες τις προσπάθειες προς επίτευξη αυτών των στόχων ".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top