LIKE ONLINE

Η αλήθεια πίσω από την Ιστορία της μάχης του Δαυίδ με τον Γολιάθ - Σημαντική ανακάλυψη στους Αγίους Τόπους.

Η αλήθεια πίσω από την Ιστορία της μάχης του Δαυίδ με τον Γολιάθ - Σημαντική ανακάλυψη στους Αγίους Τόπους.

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι πραγματοποιούν εδώ και 23 χρόνια ανασκαφές στην γενέτειρα του Φιλισταίου γίγαντα Γολιάθ, το Γεθ,  αναζητώντας ιστορικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την αναμέτρηση του με τον μικρόσωμο Δαβίδ.

Πρόσφατα, η σκαπάνη έφερε στο φως της επιφάνειας κάποια ευρήματα που προκάλεσαν κατάπληξη στους αρχαιολόγους. Η μεγάλη ανακάλυψη ήταν ένα νέο στρώμα τεράστιων ερειπίων που ανάγεται στην εποχή της βιβλικής μάχης.

«Το μέγεθος και η εντυπωσιακή φύση της πόλης της πρώιμης εποχής του Χαλκού είναι εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα. Η πόλη θεωρείτο ότι έφθασε στο μέγιστο μέγεθός της στη διάρκεια του 10ου με 9ο αιώνα π.Χ.», λέει ο επικεφαλής των ανασκαφών, Άρεν Μέιρ του ισραηλινού Πανεπιστημίου Μπαρ Ιλάν.

Όπως φαίνεται από την πρώιμη εποχή του χαλκού η γενέτειρα του Γολιάθ ίσως ήταν ακόμη μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη. «Κι αυτό είναι μια μεγάλη έκπληξη μετά από 23 χρόνια ανασκαφών στην τοποθεσία αυτή»

Η αλήθεια για την ιστορική μάχη Δαυίδ – Γολιάθ

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς επιστήμονες, «ίσως οι θρύλοι για τους γίγαντες των Φιλισταίων και ειδικά από το Γεθ – όχι μόνον αναφορικά με τον Γολιάθ, αλλά και άλλους- να προήλθαν μεταξύ άλλων ως συμπέρασμα μπροστά στη θέα των εντυπωσιακών, τεράστιων ερειπίων της πόλης στους αιώνες που ακολούθησαν την καταστροφή της».

Οι πρόσφατες ανακαλύψεις κάποιων δομών όπως τοίχοι και οχυρώσεις φέρονται να έχουν πάχος τεσσάρων μέτρων, ενώ τα τείχη περιόδων που ακολούθησαν έχουν πλάτος έως δυόμιση μέτρα. Επίσης οι λίθοι που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της Γέθ, είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι από άλλων πόλεων όπως επίσης και η έκταση της αφού καλύπτει 500 στρέμματα, υπερδιπλάσια των περισσότερων συγκρίσιμων πόλεων της περιοχής εκείνης στην ίδια χρονική περίοδο. «Αυτό αλλάζει τον τρόπο κατανόησης της ανάπτυξης της πόλης και της κυριαρχικής της θέσης σε σχέση με άλλες πόλεις των Φιλισταίων» αναφέρει ο ισραηλινός αρχαιολόγος  Μάιερ.

Το πλησιέστερο εύρημα που καταδεικνύει την ύπαρξη του γίγαντα Γολιάθ που βρήκαν οι αρχαιολόγοι είναι ένα θραύσμα αγγείου που έφερε στο φως η σκαπάνη το 2005 και στο οποίο αναγράφονται δύο ονόματα ετυμολογικά όμοια με το όνομα Γολιάθ.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top