ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τσαβούσογλου και νοσοκομεία στα πρωτοσέλιδα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τσαβούσογλου και νοσοκομεία στα πρωτοσέλιδα

Η δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προηγηθεί πρώτα η άτυπη πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, οι ευθύνες κρατικών υπηρεσιών σε σχέση με τον θάνατο 14χρονου ο οποίος βίωνε ενδοοικογενειακή βία και η κατάσταση στα κρατικά νοσοκομεία, είναι τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τρίτη (10/9).

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Πρώτα πενταμερής και μετά οι όροι αναφοράς» γράφει ότι η Τουρκία μέσω του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλάζει τον συμφωνημένο από τους δύο ηγέτες και τα ΗΕ, οδικό χάρτη, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να προηγηθεί πρώτα η άτυπη πενταμερής διάσκεψη για να ξεκαθαρίσει και να συμφωνηθεί η μορφή λύσης και μετά να μπούμε στην ετοιμασία του εγγράφου των όρων αναφοράς. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε χθες ότι δεν είναι εφικτό ένα σχέδιο υπέρ των συνεπών δανειοληπτών αφού κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να εξασφαλίζει ούτε και την αναγκαία έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι έντονα καταδικάζει και καταγγέλλει διεθνώς η Κυβέρνηση την πρόθεση της Τουρκίας να ανοίξει «προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Στο κύριό του θέμα ο «Πολίτης» με τίτλο «Ο Στυλιανός πέθαινε κάθε μέρα στη φάρμα» αναφέρεται στον θάνατο 14χρονου ο οποίος βίωνε ενδοοικογενειακή βία και γράφει ότι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, Αστυνομία, σχολείο, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, τοπική κοινωνία, όλοι γνώριζαν, όλοι ολιγώρησαν αλλά κανένας δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Αλλού γράφει ότι το πρώτο κουδούνι ήχησε χθες στα δημοτικά σχολεία σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι δύο από τα βασικά νομοσχέδια της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι έτοιμα και το τρίτο ολοκληρώνεται προσεχώς.

Κάτω από τον τίτλο «Ασήκωτες ευθύνες Υπηρεσιών», «Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα επικαλείται πληροφορίες που συγκέντρωσε και γράφει ότι ασήκωτες είναι οι ευθύνες για κάποιες κρατικές υπηρεσίες αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν τον 14χρονο μαθητή στον θάνατο. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι ομαλά άρχισε χθες η σχολική χρονιά στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα μετά το επεισόδιο της Παρασκευής με πρωταγωνιστές τον προηγούμενο διευθυντή και μαθήτρια με μαντίλα. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία ασκεί πιέσεις στην ρωσική Rosatom για να ολοκληρώσει τον πρώτο πυρηνικό αντιδραστήρα στο Άκκιουγιου μέχρι το 2023.

«Σε τρώγλες οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» και γράφει ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους γιατρούς των δημοσίων νοσηλευτηρίων, όπως διεμήνυσε χθες ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, αναφέροντας πως η συντεχνία δεν θα παραμείνει με σταυρωμένα χέρια μπροστά στα προβλήματα. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι έμφαση στα θέματα πολιτικής ισότητας και φυσικού αερίου έδωσαν χθες στην κοινή διάσκεψη Τύπου οι Τσαβούσογλου – Ακιντζί, αποφεύγοντας προκλητικές και απευθείας αναφορές για τις τουρκικές εγγυήσεις και μονομερή επεμβατικά δικαιώματα. Αλλού γράφει ότι έφυγε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, αφήνοντας κληρονομιά τραγούδια αγαπημένα.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Μάθετε να μοιράζεστε προειδοποιεί η Τουρκία» και γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δημιούργησε ένταση με την προειδοποίηση του προς τους Ελληνοκύπριους να αποδεχτούν κοινή επιτροπή για το φυσικό αέριο και ότι δεν θα υπάρξουν συνομιλίες χωρίς να γίνει αποδεκτή η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων. Αλλού γράφει ότι η το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ανακοίνωσε πως ο Μητροπολίτης Μόρφου δεν έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα όσον αφορά τις δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην έναρξη λειτουργίας χθες των δημοτικών σχολείων.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top