ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατακραυγή για τις ευθύνες του κράτους για τον θάνατο του 14χρονου στα πρωτοσέλιδα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατακραυγή για τις ευθύνες του κράτους για τον θάνατο του 14χρονου στα πρωτοσέλιδα

Οι ευθύνες του κράτους στο θάνατο του ανήλικου μαθητή και τα όσα συγκλονιστικά εξακολουθούν να έρχονται στο φως, είναι το βασικό θέμα σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τετάρτη 11/9. Προβάλλονται επίσης οι επαφές Αναστασιάδη στην Αθήνα, οι διεργασίες για τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ και οι εξαγγελίες ΥΠΟΙΚ για αλλαγές στους χαμηλόμισθους του δημοσίου.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Δεύτερο μεγάλο βήμα» και αναφέρει ότι το ΓεΣΥ προετοιμάζεται να υποδεχθεί και τα μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και ότι αύριο ο ΠτΔ συναντάνται με τους κλινικάρχες. Αλλού γράφει πως ο ΥΠΟΙΚ προέβη σε σημαντικές κινήσεις πριν εγκαταλείψει το Yπουργείο με εξαγγελίες για χαμηλόμισθους και φορολογικές δηλώσεις. Η «Α» αναφέρει αλλού ότι διατάσσεται έρευνα για την αυτοκτονία του μαθητή.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριό του θέμα με τίτλο «Και πάλι μια έρευνα πάνω από ένα φέρετρο» ότι αντί να σώσουν μια ζωή οι αρμόδιοι τρέχουν τώρα να σώσουν τα προσχήματα. Αλλού γράφει ότι με κοινή γραμμή απέναντι στην Άγκυρα πάνε Λευκωσία και Αθήνα στη Νέα Υόρκη. Ο «Π» γράφει σε άλλο ρεπορτάζ ότι νεαρός ξεσκεπάστηκε για τη τέλεση εικονικού γάμου όταν κατήγγειλε κλοπή από την σύζυγό του.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Κρύβουν τον φάκελο οι ΥΚΕ» γράφει στο κύριό του θέμα για τον θάνατο του ανήλικου μαθητή ότι τον φάκελο της υπόθεσης ζήτησε η αστυνομία, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αρνήθηκαν και ότι έρχονται στο φως νέα συνταρακτικά στοιχεία τα οποία ήταν εις γνώση των αρμοδίων από το 2007. Αλλού αναφέρει ότι ανοίγουν 20 ‘πόρτες’ στον αυτοκινητόδρομο ως θύρες έκτακτης ανάγκης για λόγους ασφαλείας και πρόσβαση ασθενοφόρων. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως 20 έρευνες είναι σε εξέλιξη σε διάφορα κοινοτικά συμβούλια και νυν και πρώην αξιωματούχοι ελέγχονται για ποινικά αδικήματα.

«Χάνονται ζωές και οι υπηρεσίες απουσιάζουν» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας ότι ξεκινά έρευνα για το θάνατο του ανήλικου μαθητή χωρίς να οδηγεί πουθενά και ότι ενημερώθηκε για το θέμα χθες και η Βουλή. Αλλού αναφέρει πως ανοίγει ο δρόμος για το δεύτερο στάδιο αναστήλωσης του Αποστόλου Ανδρέα. Επίσης η «Χ» αναφέρεται στη συζήτηση στην επιτροπή προσφύγων της Βουλής για την βοήθεια σε πρόσφυγες για ανέγερση οικίας και σε εκ μητρογονίας πρόσφυγες.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο στο κύριό της θέμα «Έρευνα: Το κράτος απέτυχε στην υπόθεση θανάτου του νεαρού;» αναφέρει ότι η οικογένεια ήταν γνωστή στις αρμόδιες υπηρεσίες και προβάλλει τα όσα ακούστηκαν στην επιτροπή εργασίας χθες στη Βουλή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συνάντηση του ΠτΔ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Επίσης αναφορά γίνεται στις αποκαλύψεις ότι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε γηροκομεία.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Τρεις συν μια σκιές για την οικονομία» και αναφέρει πως οι οίκοι αξιολόγησης κρατούν στον πάγο τις αξιολογήσεις τους αναμένοντας εξελίξεις σε καυτά θέματα. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι κέρδισαν όλοι από τη Λαϊκή, εκτός από τους καταθέτες. Επίσης προβάλλει την αυριανή συνάντηση του ΠΙΣ με τον ΠτΔ για το ΓεΣΥ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top