ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Δυο γυναίκες απ' την Ελλάδα γνώρισαν έναν Άγγελο ονόματι Άννα στη Λευκωσία που τους απάλυνε τον πόνο -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Δυο γυναίκες απ' την Ελλάδα γνώρισαν έναν Άγγελο ονόματι Άννα στη Λευκωσία που τους απάλυνε τον πόνο -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μία τεράστια αγκαλιά σε μία οικογένεια που δεν γνωρίζει έδωσε συμπατριώτισσα μας στη Λευκωσία. Αυτή η συγκινητική και απολύτως ανθρώπινη ιστορία άρχισε από ένα απεγνωσμένο ποστ στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Κοπέλα από την Ελλάδα ζητούσε κατ΄επείγον κάποιο χώρο διαμονής σε χαμηλή τιμή κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και μεταξύ των σχολίων που δέχθηκε κάτω από την ανάρτηση της, εμφανίστηκε και ένας άγγελος όπως τον αποκαλεί. Η Άννα Στίφλερ, μητέρα ενός κοριτσιού 19 μηνών, σύζυγος και "φανατική" φιλόζωος.

"Ψάχνω ενα οικονομικό κατάλυμα για δυο άτομα, για όσο διάστημα χρειαστεί επειδή ο μπαμπάς μου είναι στην εντατική του νοσοκομείου στην Λευκωσίας. Χρειαζόμαστε άμεση ανταπόκριση και αν είναι δυνατόν κοντά στο νοσοκομείο ή να υπάρχει η αντίστοιχη συγκοινωνία...ευχαριστώ εκ των προτέρων", έγραψε η 18χρονη Μαρίνα από τη Λάρισα, γεμάτη αγωνία και απελπισία. 

Και η Άννα χωρίς δεύτερη της απάντησε: "Mαρίνα εάν είναι άμεση ανάγκη μπορώ σα νας φιλοξενήσω μέχρι να βρείτε λύση. Μένω πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο από το νοσοκομείο. Έχω τέσσερα σκυλιά και ένα μικρό παιδάκι. Το σπίτι μου είναι άνετο και έχει αρκετό χώρο να σας φιλοξενήσω όσο χρειάζεστε μέχρι να βρείτε λύση. Εάν χρειάζεστε βοήθεια μου στέλνετε προσωπικό μήνυμα".

 

Εμείς διαβάζοντας τη συνομιλία διερωτηθήκαμε ποια είναι τελικά η έκβαση της υποθέσης και αναζητήσαμε την Άννα. 

Μιλώντας στο ThemaOnline η 35χρονη κοπέλα, είπε ότι από τη Δευτέρα φιλοξενεί στο σπίτι της την 18χρονη και την 60χρονη θεία της. Οι δυο γυναίκες πρώτη φορά ήρθαν στην Κύπρο και δεν έχουν κανένα δικό τους στο νησί μας. Ο πατέρας της 18χρονης είχε έρθει πριν μερικούς μήνες στην Πάφο για να εργαστεί σε ξενοδοχείο, ωστόσο, ξαφνικά του προέκυψε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και αμέσως εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου δίνει μάχη για τη ζωή του. 

Οι δυο γυναίκες από την Ελλάδα βιώνοντας την μεγάλη αγωνία τους για τον άνθρωπο τους, νιώθουν ταυτόχρονα απέραντη ευγνωμοσύνη προς την Άννα και τον σύζυγο της που τους άνοιξαν το σπιτικό τους και τους παραχώρησαν ένα ανεξάρτητο δωμάτιο στο σπίτι τους, αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύουν. 

Όπως μας είπε η Άννα, είναι πολύ συγκινημένες και κάθε λίγο της λένε ότι είναι ένας Άγγελος πάνω στη γη και την αγκαλιάζουν με συγκίνηση.

Κάθε αμφιβολία μεταξύ και των δύο πλευρών εξαλείφθηκε και τελικά επικράτησε η απόλυτη εμπιστοσύνη και η αγάπη από άνθρωπο σε άνθρωπο. 

Συνομιλώντας με την Άννα διαπιστώσαμε ότι όντως πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, με μεγαλείο ψυχής. Ενδεικτικό αυτού η συνομιλία που είχε με την μητέρα της, όταν της ανακοίνωσε την απόφαση της.

Είπε: "Κόρη μου θα βάλεις άγνωστους ανθρώπους μέσα στο σπίτι σου;".

Αυτή ούτε λεπτό δεν έκανε πίσω και της απάντησε ότι "και κάτι κακό να συμβεί εγώ θα νιώθω καλά με τον εαυτό μου για το καλό που έκανα".

Από την άλλη, ο σύζυγος της, ο οποίος έχει συνηθίσει την Άννα να δίνει τόσο απλόχερα και ανιδιοτελώς τη βοήθεια της και μία τεράστια αγκαλιά στους συναθρώπους της, απλώς της χαμογέλασε. 

"Δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι χάσαμε την εμπιστοσύνη μας με όλα αυτά που γίνονται και ακούμε, δεν πρέπει όμως να υπερισχύει το κακό στο μυαλό μας. Ας μην ξεχνάμε ότι το 1974 με την τουρκική εισβολή κόσμος άνοιγε τα σπίτια του για να φιλοξενήσει πρόσφυγες". 

Άννα μπράβο κορίτσι μου σε ευχαριστούμε που υπάρχεις. Μας θυμίζεις ότι εκεί έξω στην κοινωνία μας με τα χίλια δυο στραβά, υπάρχει ακόμα ελπίδα! 

Στην πιο πάνω φωτογραφία η Άννα αγκαλιά με ένα από τα σκυλάκια της 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top