ΚΟΣΜΟΣ

Πακέτο μέτρων 54 δις ευρώ για την προστασία του κλίματος από τη γερμανική κυβέρνηση

Πακέτο μέτρων 54 δις ευρώ για την προστασία του κλίματος από τη γερμανική κυβέρνηση

Μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν από την Πέμπτη το απόγευμα μέχρι την Παρασκευή (20/9) το μεσημέρι,   τα  κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο συμφώνησαν σε ένα πακέτο μέτρων για την προστασία του κλίματος.

 

Στόχος του είναι η μείωση των επιβλαβών για το περιβάλλον αερίων κατά 55% ως το 2030. Παρά τα επιπλέον έξοδα οι ετήσιοι   κρατικοί   προϋπολογισμοί   θα   παραμείνουν  ισοσκελισμένοι, διαβεβαίωσαν σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Η Καγκελάριος πρόβαλε ένα μέτρο, το οποίο κατά την άποψη της, θα έχει καθοριστική σημασία για την επιτυχία του προγράμματος: η τιμολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε οχήματα και κτήρια. Με αυτό τον τρόπο θα ακριβύνει σταδιακά η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων όπως η βενζίνη, το πετρέλαιο ντίζελ, το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, διευκρίνισε η Καγκελάριος.

 Κερδισμένοι από το νέο πακέτο μέτρων θα είναι ιδιώτες και επιχειρήσεις που κάνουν χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Προκειμένου να αυξηθεί  η   κατανάλωση   αυτού   του   είδους ενέργειας   καταργούνται  οι περιορισμοί   στις   κρατικές   επιδοτήσεις   των   φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων   και   χρηματοδοτούνται   ένα εκατομμύριο   σταθμοί   φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μελλοντικά η φορολόγηση νέων οχημάτων θα καθορίζεται   από   την   ποσότητα   του   διοξειδίου   του   άνθρακα   που εκπέμπουν.

Τα   σχέδια   για   την   τιμολόγηση   των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα είναι εξαιρετικά πολύπλοκα, θα αποφέρουν πολύ αργά επιπτώσεις και είναι πολύ περιορισμένα, δήλωσαν σε ομιλίες τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν εχθές σε   ολόκληρη   τη   Γερμανία εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων.   Στις   κινητοποιήσεις   συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Η μεγαλύτερη πορεία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, όπου σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν σχεδόν 100.000 άτομα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top