ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια στο Παρίσι στην πορεία για το κλίμα, όπου διείσδυσαν διαδηλωτές των Black Blocks

Επεισόδια στο Παρίσι στην πορεία για το κλίμα, όπου διείσδυσαν διαδηλωτές των Black Blocks

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού κατήγγειλε το Σάββατο 21/9 τις "βιαιοπραγίες" που διέπραξαν "βίαια άτομα" του μαύρου μπλοκ, μόλις ξεκίνησε η πορεία για το κλίμα στη γαλλική πρωτεύουσα, καλώντας τους διαδηλωτές να "κρατήσουν αποστάσεις".

 
Στη λεωφόρο Saint-Michel, στην καρδιά του Παρισιού, οι ακροαριστεροί διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, πέταξαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου κι επιτέθηκαν εναντίον μιας τράπεζας.
 
Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων, αναγκάζοντας ένα μέρος της πορείας να αλλάξει δρόμο, λίγο πριν τις 16.00 ώρα Kύπρου.  Κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής.
 
"Βιαιοπραγίες σε εξέλιξη από βίαια άτομα (...). Κρατήστε αποστάσεις από τις επικίνδυνες ομάδες" ήταν το tweet που έστειλε η αστυνομική διεύθυνση. Οι συμμετέχοντες στην Πορεία για το Κλίμα, αρκετές χιλιάδες σε αριθμό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών ΜΚΟ, μία ημέρα μετά την ιστορική "παγκόσμια απεργία για το κλίμα".
 
Μπροστά στον φόβο πρόκλησης ταραχών, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν "έχει κινητοποιηθεί και είναι διαθέσιμος κάθε στιγμή" υπενθύμισε σήμερα το περιβάλλον του.
 
Η ημέρα είναι τεταμένη στη γαλλική πρωτεύουσα όπου λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα διάφορες κινητοποιήσεις: εκτός της πορείας για το κλίμα, πραγματοποιείται η διαδήλωση των κίτρινων γιλέκων κατά της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και μια πορεία εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού. Έως νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 123 ανθρώπων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top