Χονγκ Κονγκ: Ενταση, δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Χονγκ Κονγκ: Ενταση, δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Ενταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πορείας στην πόλη Τουέν Μουν στα προάστια του Χονγκ Κονγκ, καθώς οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, οι οποίο διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους και στα κοντινά εμπορικά καταστήματα.


Οι διαδηλωτές, που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, σκληρά καπέλα και μαύρες μπλούζες έστησαν οδοφράγματα, χρησιμοποιώντας κομμάτια από τα πεζοδρόμια αλλά και καροτσάκια σούπερ μάρκετ. Την πορεία είχαν αρχικά οργανώσει κάτοικοι της περιοχής, για να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία του γραφείου της τοπικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα παράπονά τους για τον θόρυβο.

Αργότερα, ωστόσο, στην κινητοποίηση συμμετείχαν και αντικυβερνητικοί διαδηλωτές. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μία γυναίκα φώναζε προς τις δυνάμεις ασφαλείας: "Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες του Χονγκ Κονγκ, όχι να τους επιτίθεται, δεν έχετε συνείδηση;". Ενώ οι αστυνομικοί αναπτύσσονταν στην περιοχή, διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, μία εκ των οποίων προκάλεσε μια μικρή εστία φωτιάς στον δρόμο. Από την άλλη, η εταιρεία Hong Kong MTR, που διαχειρίζεται τα δημόσια μέσα μεταφοράς, έκλεισε τον σιδηροδρομικό σταθμό Τουέν Μουν για "λόγους ασφαλείας".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Παρακολουθείστε την στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

LIVE: Παρακολουθείστε την στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

Πραγματοποιείται σήμερα η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εορτασμών της 66ης επετείου από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην παρουσία και αξιωματούχων από Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αίγυπτο, Γαλλία και ΗΠΑ καθώς και Πρέσβεων και Ακολούθων Άμυνας ξένων χωρών. 

BEST OF TOTHEMAONLINE