Χονγκ Κονγκ: Ενταση, δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Χονγκ Κονγκ: Ενταση, δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Ενταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πορείας στην πόλη Τουέν Μουν στα προάστια του Χονγκ Κονγκ, καθώς οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, οι οποίο διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους και στα κοντινά εμπορικά καταστήματα.


Οι διαδηλωτές, που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, σκληρά καπέλα και μαύρες μπλούζες έστησαν οδοφράγματα, χρησιμοποιώντας κομμάτια από τα πεζοδρόμια αλλά και καροτσάκια σούπερ μάρκετ. Την πορεία είχαν αρχικά οργανώσει κάτοικοι της περιοχής, για να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία του γραφείου της τοπικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα παράπονά τους για τον θόρυβο.

Αργότερα, ωστόσο, στην κινητοποίηση συμμετείχαν και αντικυβερνητικοί διαδηλωτές. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μία γυναίκα φώναζε προς τις δυνάμεις ασφαλείας: "Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες του Χονγκ Κονγκ, όχι να τους επιτίθεται, δεν έχετε συνείδηση;". Ενώ οι αστυνομικοί αναπτύσσονταν στην περιοχή, διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, μία εκ των οποίων προκάλεσε μια μικρή εστία φωτιάς στον δρόμο. Από την άλλη, η εταιρεία Hong Kong MTR, που διαχειρίζεται τα δημόσια μέσα μεταφοράς, έκλεισε τον σιδηροδρομικό σταθμό Τουέν Μουν για "λόγους ασφαλείας".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δίνει μάχη για τη ζωή ο 29χρονος μετά το σοβαρό τροχαίο στο Παραλίμνι: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ - Όλα τα νεότερα

Δίνει μάχη για τη ζωή ο 29χρονος μετά το σοβαρό τροχαίο στο Παραλίμνι: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ - Όλα τα νεότερα

Νεότερη ενημέρωση προκύπτει για την κατάσταση της υγείας του 29χρονου, ο οποίος παρασύρθηκε από όχημα τις πρωινές ώρες στο Παραλίμνι.

BEST OF TOTHEMAONLINE