Θα αντιδράσουμε αν αποδειχτεί ότι to Ιράν ευθύνεται για την επίθεση στην Αράμκο λέει Σαουδάραβας Υφυπουργός

Θα αντιδράσουμε αν αποδειχτεί ότι to Ιράν ευθύνεται για την επίθεση στην Αράμκο λέει Σαουδάραβας Υφυπουργός

Η Σαουδική Αραβία θα προχωρήσει στα κατάλληλα βήματα για να απαντήσει στην επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεών της, εάν, όπως αναμένεται, η σαουδαραβική έρευνα επιβεβαιώσει ότι το Ιράν ευθύνεται, έγινε γνωστό σήμερα από έναν ανώτερο αξιωματούχο.
 


Ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντέλ αλ Τζουμπέιρ δήλωσε ότι η έρευνα θα αποδείξει πως οι επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου προήλθαν από τον βορρά και ότι το Ιράν φέρει ευθύνη.
 
Η Τεχεράνη αρνείται ότι ενεπλάκη. Το Ριάντ έχει ήδη πει ότι η έρευνα, έως αυτή τη στιγμή, δείχνει πως ιρανική όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, που προήλθε από τον βορρά.
 
Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους της για να "κάνει τα απαραίτητα βήματα" υπογράμμισε ο Τζουμπέιρ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα να πάρει θέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στα κατεχόμενα τα έξι τουρκικά F16 - Επίθεση στο Άμπου Ντάμπι από το Ιράν

LIVE: Στα κατεχόμενα τα έξι τουρκικά F16 - Επίθεση στο Άμπου Ντάμπι από το Ιράν

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Επιθέσεις με ρουκέτες και drones εναντίον εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ. Η Σαουδική Αραβία λέει πως καταρρίφθηκαν 4 drones που κατευθύνονταν σε πετρελαιοπηγή. Τα ΗΑΕ λένε ότι αντιμετωπίζουν «πυραυλική απειλή» Στην Κύπρο Μακρόν και Μητσοτάκης. Δείτε live όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE