ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Εκδίκηση» για τα… περσινά και ΚΟΡΥΦΗ ο διπλός στόχος της «Κυρίας» – Τρίτο σερί ντέρμπι και έτοιμος για το πρώτο ΔΙΠΛΟ ο Απόλλωνας

«Εκδίκηση» για τα… περσινά και ΚΟΡΥΦΗ ο διπλός στόχος της «Κυρίας» – Τρίτο σερί ντέρμπι και έτοιμος για το πρώτο ΔΙΠΛΟ ο Απόλλωνας

Πανέτοιμη για το δεύτερο της ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτο εντός έδρας είναι η Ανόρθωση, η οποία το απόγευμα της Τετάρτης (02/10, 18:00) θα κοντραριστεί με τον Απόλλωνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στο εξ αναβολής ματς της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η νίκη και οι τρεις βαθμοί είναι το μοναδικό ζητούμενο στην «Κυρία», για πολλούς και διάφορους λόγους.

Κυρίως όμως για να συνεχίσει τη νικηφόρο πορεία της, αλλά και για να «πατήσει» για πρώτη φορά στην κορυφή, πιάνοντας την πρωτοπόρο Ομόνοια στους 10 βαθμούς.

Παράλληλα, τυχόν νίκη επί του Απόλλωνα, θα δώσιει άλλο αέρα και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, ενώ δεν το… κρύβουν στο «Αντώνης Καράς», ότι «διψάνε» και για «εκδίκηση», λόγω των γνωστών γεγονότων πέρσι στην υπόθεση Ουζόχο (έστω κι αν δικαιώθηκε ο Απόλλωνας) που προκάλεσε τριγμούς σε όλο το «οικοδόμημα» της Ανόρθωσης και έριξε την ομάδα στο Β΄ γκρουπ.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια προετοίμασε κατάλληλα την ομάδα του για μία μεγάλη «μάχη», απέναντι σε έναν «πληγωμένο» αντίπαλο που είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στις νίκες και να δώσει απαντήσεις για την σκληρή κριτική που δέχεται στο ξεκίνημα της σεζόν από τους οπαδούς του.

Ο Γεωργιανός τεχνικός «σκάναρε» τα πάντα για τον Απόλλωνα, παρακολουθώντας και τα τρία παιχνίδια με τον Βουκομάνοβιτς στον πάγκο, ενώ θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή (27/09), είχε πάει στην «Αρένα» και είδε το ντέρμπι ΑΕΚ-Απόλλων ιδίοις όμμασι και κατέγραψε σημαντικά πράγματα που θα τον βοηθήσουν να πάρει τις τελικές του αποφάσεις για το πλάνο που θα ακολουθήσει.

Ο Κετσπάγια είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Παρότι αρέσκεται στις… εκπλήξεις, εντούτοις αναμένεται κόντρα στον Απόλλωνα να επιλέξει το «σίγουρο δρόμο» χωρίς ιδιαίτερα ρίσκα.

Υπάρχει πάντως ένα… ερωτηματικό στην κορυφή της επίθεσης, όπου οι Ντούρις και Σαντίκ έχουν ίσες πιθανότητες για το ποιος θα πάρει φανέλα βασικού.

Οι υπόλοιποι δέκα της αρχικής ενδεκάδας, αναμένεται να είναι αυτοί που ξεκίνησαν βασικοί στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Πάφο.

Χωρίς ανάσα στον Απόλλωνα – Τρίτο σερί ντέρμπι και… έτοιμοι για το πρώτο ΔΙΠΛΟ – Αρκετά ερωτηματικά για το πλάνο του «Βούκο»

Μπορεί ο Απόλλωνας να μην έχει φέτος ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, όμως το τελευταίο διάστημα δεν προλαβαίνουν να… πάρουν ανάσα στο Κολόσσι, ένεκα των δύο αγώνων που είχαν αναβληθεί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, προκειμένου η Λεμεσιανή ομάδα να προετοιμαζόταν απερίσπαστη για τα ματς με την PSV Αϊντχόφεν.

Τα ‘φερε έτσι όμως το πρόγραμμα, μετά και από την απόφαση της ΚΟΠ για τον ορισμό των εξ αναβολής αγώνων του Απόλλωνα, που οι «κυανόλευκοι» υποχρεώθηκαν να δώσουν μέχρι στιγμής δύο συνεχόμενα ντέρμπι, κόντρα σε Ομόνοια και (το εξ αναβολής με) ΑΕΚ, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης (02/10, 18:00) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», θα δώσουν ακόμα ένα ντέρμπι, το τρίτο στη σειρά και σε διάστημα μόλις 11 ημερών (!), αυτή τη φορά με αντίπαλο την Ανόρθωση στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Σε αυτό το ματς, η ομάδα του Βουκομάνοβιτς θα προσπαθήσει να κάνει ότι δεν έκανε στα δύο προηγούμενα, δηλαδή να σκοράρει και να φύγει από τη Λάρνακα με τους τρεις βαθμούς της νίκης, για να μη χάσει και άλλο έδαφος στην κούρσα για τον τίτλο, παρότι ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για να κριθεί οτιδήποτε.

Το θετικό πάντως, είναι ότι μετά και από τη «μάχη» στο «Παπαδόπουλος», θα τελειώσει ο αγωνιστικός «γολγοθάς» του Απόλλωνα, αφού πλέον δεν θα έχει άλλο χρωστούμενο παιχνίδι και η ομάδα θα επανέλθει σε… φυσιολογικούς ρυθμούς.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε την Τρίτη (01/10), με τον Ιβάν Βουκομάνοβιτς ο οποίος ακόμη… «ψάχνεται», αφού προσπαθεί να «μάθει» το ρόστερ του και να περάσει τη δική του φιλοσοφία στους παίκτες, να ετοιμάζει και πάλι κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, για να «φρεσκάρει» και λίγο την ομάδα του.

Θέση βασικού διεκδικούν οι Μάρκοβιτς, Παπουλής, Πίττας, Εμπιντά, Γκακπέ, Σάλαϊ και Ενσούε, αλλά εννοείται πως δεν θα γίνουν τόσες πολλές αλλαγές.

Ο Βασιλείου που αντιμετώπισε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού κόντρα στην ΑΕΚ, έγινε αναγκαστική αλλαγή, αλλά το ξεπέρασε και έχει πολλές πιθανότητες για να αγωνιστεί ξανά βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ίσως πάρει φανέλα βασικού ο Σάλαϊ αντί του Σελίμοβιτς. Θυμίζουμε ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Ρομπέρζ, αλλιώς θα ήταν αυτός πλάι στον Γιούστε.

Πολύ πιθανόν να αλλάξει σύστημα ο «Βούκο» και να προσθέσει παίκτη στον άξονα της μεσαίας γραμμής (σίγουροι θεωρούνται οι Σακέτι και Κυριάκου), αφήνοντας στον πάγκο τον Σαρδινέρο και μόνο στην κορυφή της επίθεσης τον Ζελάγια.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα δεν είναι και λίγα και μόνο ο Σέρβος τεχνικός μπορεί να λύσει το… «γρίφο»!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Απόλλωνας θα πρέπει να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα από τα προηγούμενα δύο ντέρμπι, τόσο ανασταλτικά, αλλά κυρίως δημιουργικά και να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, για να μπορέσει να φύγει νικητής από το «άντρο» της ανεβασμένης και με απαιτήσεις φέτος Ανόρθωσης.

Να σημειώσουμε ότι έμειναν εκτός αποστολής, πέραν του Ρομπέρζ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, οι Περέιρα, Ψύχας και Βολοτίνεν.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top