ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έχασε το πόδι του την περασμένη εβδομάδα με τη σύζυγό να κάνει λόγο για αμέλεια -Τους έδιναν φαγητό οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Έχασε το πόδι του την περασμένη εβδομάδα με τη σύζυγό να κάνει λόγο για αμέλεια -Τους έδιναν φαγητό οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κραυγή απόγνωσης από την 55χρονη Σ. Π., για τον 60χρονο σύζυγο της Γιώργο Π., ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Της Χριστιάνα Τσαγγάρη

Ο Γιώργος, όπως είπε, αρχικά έχασε την όραση του και πριν από μια εβδομάδα το πόδι του, αφού έπρεπε να ακρωτηριαστεί. Είναι νεφροπαθής και κάνει τρεις φορές την εβδομάδα αιμοκάθαρση. Η κα Σ. που διαμένει με την οικογένειά της στο Αυγόρου, έχει λόγους να θεωρεί ότι ο ακρωτηριασμός στο πόδι του συζύγου της επήλθε λόγω κακών ιατρικών χειρισμών πριν από τρεις μήνες (σ.σ. θα επανέλθουμε με ρεπορτάζ). 'Στο Παραλίμνι και στη Λευκωσία οι γιατροί και οι νοσηλευτές χειρίστηκαν με ανθρωπιά και τη δέουσα σοβαρότητα την περίπτωση του συζύγου μου, αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για άλλους ιατρους του δημοσίου' μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα.

Ωστοσο, αυτή τη στιγμή για την ίδια και την οικογένειά της επείγει το θέμα της στήριξης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας. 'Δύσκολα τα βγάζουμε πέρα μόνο με τα επιδόματα αναπηρίας', ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Σωτηρούλα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα τους το 'έκοψαν' από το κράτος πριν από τέσσερις μήνες διότι, διαπίστωσαν μετά από ενάμιση χρόνο που το λάμβαναν, ότι ο 25χρονος γιος της – από τον πρώτο της γάμο- για τον οποίο είχε δηλώσει ότι ζούσε μαζί τους, εργάζεται.

Ο γιος της, όπως τόνισε, δεν μένει μαζί τους, αλλά δίπλα στο σπίτι του παππού του.

Ο άντρας της είναι κλινήρης και όπως ανέφερε η κυρία Σ., πέρασαν πολλές δυσκολίες μαζί. Πήγαινε-έλα στους γιατρούς κ.α. Η ίδια σταμάτησε να δουλεύει για να είναι στο πλευρό του, με τα εισοδήματα τους να προέρχονται αποκλειστικά από κυβερνητικά επιδόματα.

'Εμένα δεν με ενδιαφέρει να φάω και ξερό ψωμί. Από το Γιώργο μου δεν θέλω να στερώ τίποτε', είπε για τον σύζυγο της.

Προσθέτοντας ότι υπήρχε περίοδος που ενώ πήγαινε για αιμοκάθαρση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, καθαρίστριες που γνώριζαν την ιστορία τους και ήξεραν ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, της έδιναν διακριτικά φαγητό. Για ένα διάστημα μάζευε μέταλλα και τα πωλούσε, ενώ χρωστά σε πολλούς. Στον πρατηριούχο καυσίμων, στο φαρμακείο, σε συγγενείς της.

Αυτό που ζητά από το κράτος είναι η επανεξέταση της περίπτωσης του συζύγου της με σκοπό την επαναφορά του Ε.Ε.Ε.

Η αύξηση των εισοδημάτων τους είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς τώρα που έχασε το πόδι του ο σύζυγός της, θα χρειαστεί κάποιον να την βοηθά. Χρειάζονται επίσης ειδικό κρεβάτι ούτως ώστε να μην ανοίξει πληγή στο κορμί του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top