ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: “Τι μου τον έφερες δακάτω;” - Καταγγελία σε βάρος γιατρού για 60χρονο που ακρωτηριάστηκε -ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΚΥΠΡΟΣ: “Τι μου τον έφερες δακάτω;” - Καταγγελία σε βάρος γιατρού για 60χρονο που ακρωτηριάστηκε -ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επανέρχεται η 55χρονη Σ.Π η οποία στις 3 Οκτωβρίου, μιλώντας στο ΤhemaOnline, αναφέρθηκε στις πάρα πολλές δυσκολίες που βιώνουν τα τελευταία χρόνια με τον σύζυγο της Γιώργο, ο οποίος είναι νεφροπαθής και την περασμένη εβδομάδα του ακρωτηρίασαν το πόδι.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Η 55χρονη με επιστολή της στο Σύνδεσμο Νεφροπαθών που διαβιβάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου (βλ.πιο κάτω), καταγγέλλει την συμπεριφορά γιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας κατά τη μεταφορά του Γιώργου στις Πρώτες Βοήθειες του εν λόγω νοσηλευτηρίου, με ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Παραλιμνίου.

Στην επιστολή, αφού πρώτα αναφέρεται εκτενώς στην κατάσταση υγείας του συζύγου της, παραθέτει τα γεγονότα όπως διαδραματίστηκαν από τις 17 Ιουλίου 2019 μέχρι και τις 23 Ιουλίου.


Όπως υποστηρίζει η 55χρονη, ο Γιώργος, ο οποίος ήδη έχει χάσει την όραση του και τρεις φορές την εβδομάδα κάνει αιμοκάθαρση, στο νοσοκομείο Παραλιμνίου, στις 17 Ιουλίου παρουσίασε οξεία μόλυνση στο αριστερό πόδι. Στις Πρώτες Βοήθειες του νοσοκομείου Παραλιμνίου, του χορήγησαν αντιβίωση και αφού πρώτα κρατήθηκε για μερικές ώρες, εκδόθηκε εξιτήριο. Η κατάσταση παρουσίασε επιδείνωση και με ασθενονόφο από το Παραλίμνι μεταφέρθηκε στη Λάρνακα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του.

Είχε λιποθυμίες, ενώ όπως λεει η 55χρονη όταν έχασε τις αισθήσεις με τη βοήθεια των νοσηλευτών από το τηλέφωνο μέχρι τα φθάσει το ασθενοφόρο τον βοήθησε να συνέλθει.

Στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λάρνακας, γιατρός αρνήθηκε για τους δεχθεί. Μετά από έντονη συζήτηση, ωστόσο, τον κράτησαν για νοσηλεία.

Στις 22 Ιουλίου όπως υποστηρίζει η 55χρονη κατά την συνάντηση της με γιατρό, ρώτησε για την κατάσταση τη υγείας του συζύγου της.

Η απάντησε που πήρε την εξόργισε: “Τι μου τον έφερες δακάτω. Δεν είχε γιατρούς στο Παραλίμνι;”.

Μία μέρα μετά του έδωσαν εξιτήριο, κάτι για το οποίο η ίδια διαφωνούσε. Πώς ήταν δυνατόν -διερωτάται- την στιγμή που προειδοποιούσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για  υψηλές θερμοκρασίες και προστασία των ευάλωτων ομάδων, να έπαιρνε εξιτήριο; Με το αυτοκίνητο της τον μετέφερε στο Παραλίμνι για αιμοκάθαρση και μέχρι να φθάσουν εκεί είχε χάσει τις αισθήσεις του.


Έπρεπε να τον είχαν κρατήσει στο νοσοκομείο Λάρνακας και εκεί να γινόταν η αιμοκάθαρση και να συνέχιζε τη θεραπεία του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top