ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μένει μέσα σε «κλουβί», σε τραγικές συνθήκες - «Θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος, όχι σαν κτηνό» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μένει μέσα σε «κλουβί», σε τραγικές συνθήκες - «Θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος, όχι σαν κτηνό» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κύπρος, η χώρα της ανάπτυξης και της ευημερίας. Η χώρα που βγήκε από την οικονομική κρίση σε χρόνο ρεκορ. Αυτό είναι το αφήγημα που τόσους μήνες οι Κυβερνώντες προσπαθούν να μας περάσουν και να μας πείσουν ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την Κύπρο. Μόνο που οι εικόνες και τα περιστατικά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τους διαψεύδουν πανηγυρικά.

Του Στέλιου Στυλιανού

Λίγες ώρες μετά την 48χρονη που κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητό της στη Λεμεσό και ενώ ο εκπρόσωπος του Κινήματος ΕνΕργώ βρισκόταν στον «τηλεοπτικό αέρα» του CAPITAL μιλώντας για το συγκεκριμένα περιστατικό που ανέδειξε η ιστοσελίδα μας, ένας άλλος ταλαιπωρημένος συνάνθρωπος μας επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικώς, με τον κύριο Γεωργίου να σπεύδει στο σημείο ώστε να δει τις συνθήκες που βιώνει από κοντά.

Πρόκειται για 76χρονο από τη Λεμεσό, ο οποίος μένει κυριολεκτικά μέσα σ’ ένα κλουβί, φτιαγμένο από ξύλινα «παλέττα».  Ο άστεγος ουσιαστικά Κύπριος μίλησε στο ThemaOnline μας εξιστόρησε πώς βρέθηκε να ζει στις άθλιες αυτές συνθήκες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον 76χρονο, μέχρι πριν από 6 μήνες νοίκιαζε σπίτι σε περιοχή της Λεμεσού με ενοίκιο 420 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ήθελε να το αυξήσει στα 700 ευρώ, ποσό το οποίο ο κύριος Μ.Δ δεν μπορούσε να καταβάλει μιας και το μόνο εισόδημα του είναι η σύνταξη που λαμβάνει, ύψους 685 ευρώ.

«Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είχα άλλη επιλογή και αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το σπίτι» δηλώνει ο 76χρονος που βρήκε «καταφύγιο» στο αυτοσχέδιο μικρό κλουβί στην περιοχή Αγ. Νικολάου.

Πρόκειται πραγματικά για άθλιες συνθήκες όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, με τον κύριο Μ.Δ να κάνει έκκληση μέσω της ιστοσελίδα μας «για ένα σπίτι που θα ζει σαν άνθρωπος και όχι σαν κτηνό».

«Μακάρι να είναι καλά ο γείτονας, όποτε χρειαστώ νερό, πάω δίπλα και παίρνω, ενώ εκεί κάνω ένα μπάνιο ή πηγαίνω τουαλέτα» αναφέρει ο 76χρονος που συμπλήρωσε πως πολλές φορές επιχείρηση της περιοχής (ψησταριά) του δίνει δωρεάν φαγητό.

«Προτιμούσα χίλιες φορές να είμαι αλλοδαπός, γιατί φαίνεται πως ενδιαφέρονται περισσότερο γι’ αυτούς παρά για τους Κύπριους» λέει με πικρία ο κύριος Μ.Δ  η περίπτωση του οποίου πραγματικά συγκλονίζει, στην Κύπρο της ανάπτυξης (;) των πύργων και των εντυπωσιακών μαρίνων.

Σοκαρισμένος από τα όσα είδε και άκουσε δηλώνει ο Λευτέρης Γεωργίου (Κίνημα ΕνΕργώ) συμπληρώνοντας πως «στους 15 μήνες που ασχολούμαι με παρόμοια περιστατικά, είναι ότι χειρότερο έχω αντικρύσει».

«Ως Κίνημα θα πράξουμε τα δέοντα, ώστε ο ταλαιπωρημένος συμπολίτης, φύγει άμεσα από τις τραγικές αυτές συνθήκες  και να αποκτήσει ένα ανθρώπινο περιβάλλον διαβίωσης» το καταληκτικό του σχόλιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top