ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 48χρονη Κύπρια βρέθηκε στο δρόμο- «Αυτή τη στιγμή κοιμάμαι στο αυτοκίνητο» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 48χρονη Κύπρια βρέθηκε στο δρόμο- «Αυτή τη στιγμή κοιμάμαι στο αυτοκίνητο» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Άλλη μια τραγική περίπτωση επιβεβαιώνει το 'success story' της Κύπρου, της χώρας της ανάπτυξης και της ευημερίας. Τονίσαμε για πολλοστή φορά πως το Κράτος πρέπει επιτέλους να σταματήσει να ασχολείται μόνο με αριθμούς και να κοιτάξει τους πολίτες αυτής της χώρας. Τρανταχτό παράδειγμα 48χρονη γυναίκα, της οποίας η ιστορία συγκλονίζει.

Του Στέλιου Στυλιανού

Σύμφωνα με την ταλαιπωρημένη γυναίκα που μίλησε στο ThemaOnline τις τελευταίες δέκα μέρες έχει σαν μόνο καταφύγιο το αυτοκίνητό της, το οποίο σταθμεύει σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού για να περάσει την νύχτα.  «Τα όσα προηγήθηκαν στη ζωή μου, ίσως κανείς δεν μπορεί να τα πιστέψει» ανέφερε η 48χρονη που θέλησε μόνο να εξιστορήσει το τελευταίο περιστατικό που την άφησε κυριολεκτικά στο δρόμο.

«Έψαχνα ένα σπίτι για να ενοικιάσω με χαμηλό ενοίκιο και βρέθηκε μια ευκαιρία στο Γέρι, όπου ένας κύριος έχει ένα χωράφι με ελιές και δέχτηκε να μας το παραχωρήσει για 250 ευρώ το μήνα με προϋπόθεση να συντηρούμε και τις ελιές» δήλωσε η γυναίκα συμπληρώνοντας: «Την πρώτη μέρα που μετακομίσαμε (με τον 24χρονο γιο της) στο υποστατικό έπεσα θύμα διάρρηξης και κλοπής, αφού μου άρπαξαν κυριολεκτικά τα πάντα. Βαλίτσες με ρούχα, χρήματα και ό,τι άλλο είχα».

Η γυναίκα η οποία δεν εργάζεται, δούλεψε στο παρελθόν για μια σεζόν στην Αγία Νάπα, πλέον ζει μέσα στο αυτοκίνητό της, αφού τα τελευταία 300 ευρώ που είχε από ανεργιακό επίδομα που λάμβανε, κλάπηκαν από αγνώστους (έχει προχωρήσει σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία).

Πλέον, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και χρειάζεται τη στήριξη και τη συμπαράσταση της κυπριακής κοινωνίας που έχει αποδείξει πολλές φορές πως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη μπορούν να κάνουν θαύματα.

Συγκλονιστικό είναι και το περιστατικό που περιγράφει όταν πριν μερικές μέρες μέλη της Αστυνομίας στη Λεμεσό, την εντόπισαν να κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητο και της κτύπησαν αιφνιδιαστικά το παράθυρο. Όταν η 48χρονη ανταποκρίθηκε και τους ανέφερε ότι δεν έχει που να πάει και κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, πήρε την εξής απάντηση: «Δεν μας ενδιαφέρει, πρέπει να μετακινήσετε το όχημα γιατί παρενοχλείτε την κυκλοφορία». Και πρόσθεσαν ότι ενδιαφέρθηκαν μόνο για να δουν αν είναι ζωντανή.

«Είμαι κυριολεκτικά στο μηδέν» δηλώνει η 48χρονη που μη έχοντας από πουθενά βοήθεια απευθύνθηκε στο Κίνημα ΕνΕργώ με τον εκπρόσωπο του, Λευτέρη Γεωργίου να ενημερώνει την Υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου και λειτουργούς του Υπουργείου παίρνοντας την απάντηση πως πρέπει η άστεγη και ταλαιπωρημένη γυναίκα να μεταβεί στην Αστυνομία(!) και να περάσει, στην ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται, το κατώφλι του Αστυνομικού σταθμού που φαίνεται πως λειτουργεί ως παράρτημα (;) των αρμοδίων Υπηρεσιών.

«Δυστυχώς, το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, το σύστημα νοσεί και πρέπει άμεσα να γίνουν αλλαγές εκ βάθρων» δηλώνει ο Λευτέρης Γεωργίου. «Δεν γίνεται ένας άστεγος να πρέπει να περάσει από ανάκριση για να ενδιαφερθούν για την περίπτωση του κοινωνικοί λειτουργοί» συμπλήρωσε.

Κάλεσε, παράλληλα, τους ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας, με οποιο τρόπο μπορούν να βοηθήσουν (δουλειά, σπίτι, είδη πρώτης ανάγκης) να στείλουν μήνυμα στο 99 950485.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top