ΚΟΣΜΟΣ

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στη Β.Α. Συρία

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στη Β.Α. Συρία

Απερίφραστα καταδικάζει τη νέα στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη βόρειο-ανατολική Συρία το Υπουργείο Εξωτερικών και καλεί την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ, «η τουρκική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, υποσκάπτει την επιτευχθείσα πρόοδο στην καταπολέμηση του Da’ esh και δημιουργεί τις συνθήκες για δυναμική επιστροφή των τζιχαντιστών στις επηρεαζόμενες περιοχές».
 
Επίσης, τονίζεται, υπονομεύει την πολιτική διαδικασία προς επίλυση της μακροχρόνιας συριακής διένεξης, ύστερα από την ελπιδοφόρα εξέλιξη συμφωνίας για τη σύσταση της Συνταγματικής Επιτροπής.
 
«Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην αλλοίωση δια της βίας του δημογραφικού  χαρακτήρα του τοπικού πληθυσμού στη βόρειο-ανατολική Συρία. Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα προκαλέσει ευρεία ανθρωπιστική τραγωδία και μεγάλη αύξηση προσφυγικών ροών», τονίζεται περαιτέρω.
 
Το  Υπουργείο Εξωτερικών καλεί, τέλος, την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία, ενότητα και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. «Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στη Συρία από την πολιτική λύση και την πλήρη εφαρμογή της Διακήρυξης Γενεύης και των προνοιών του ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», καταλήγει.

KYΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top