Όχι πόλεμοι γύρω από γεωτρήσεις, λέει ο επικεφαλής της ιταλικής Eni

Όχι πόλεμοι γύρω από γεωτρήσεις, λέει ο επικεφαλής της ιταλικής Eni

Ο επικεφαλής του ιταλικού ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni, Κλάουντιο Ντεσκάλτσι, δήλωσε την Πέμπτη 10/10 πως δεν θέλει "έναν πόλεμο γύρω από γεωτρήσεις", μετά την αποστολή ενός τουρκικού πλοίου σε οικόπεδο στα κυπριακά ύδατα που έχει παραχωρηθεί στην Eni και στη γαλλική Total.


"Δεν ανησυχώ", δήλωσε ο Ντεσκάλτσι στο περιθώριο μιας βράβευσης από την Eni, όμως "αν κάποιος εμφανίζεται με πολεμικά πλοία, δεν κάνω γεωτρήσεις".

"Σίγουρα δεν θέλω να ξεσπάσουν πόλεμοι για να κάνω γεωτρήσεις", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.