ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: ΕΕ αν λέτε εισβολή την επιχείρησή μας θα σας στείλουμε 3,6 εκ. πρόσφυγες

Ερντογάν: ΕΕ αν λέτε εισβολή την επιχείρησή μας θα σας στείλουμε 3,6 εκ. πρόσφυγες

“Εάν στην ΕΕ αποκαλείτε την επιχείρησή μας εισβολή θα ανοίξουμε τις πόρτες μας και θα σας στείλουμε 3,6 εκ. πρόσφυγες”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους επαρχιακούς Προέδρους του κόμματός του. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “ο τουρκικός στρατός ακινητοποίησε 109 τρομοκράτες από χθες που ξεκίνησε η ‘Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης’”, λέγοντας ότι η επιχείρηση συνεχίζεται και πως υπάρχουν πέραν των 109 νεκρών και τραυματίες αλλά και άλλοι που παραδόθηκαν. “Πήραμε τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στην μαύρη προπαγάνδα”, ανέφερε, ενώ κατηγόρησε τους Κούρδους μαχητές ότι επιτίθενται σε άμαχους δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο. “Οι δολοφόνοι των παιδιών είσαστε εσείς. Εμείς είμαστε τέτοιος λαός που δεν απλώνουμε ποτέ χέρι σε εκείνους που δεν μπορούν να αμυνθούν, στις γυναίκες και τα παιδιά”, ανέφερε.

Για τους τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία ανέφερε “αυτό που χρειάζεται να κάνουμε για τους τζιχαντιστές τρομοκράτες θα το κάνουμε. Αυτοί που πρέπει να μείνουν στις φυλακές θα μείνουν, στην περίπτωση που τους δεχτεί η χώρα από την οποία κατάγονται ένα μέρος θα πάνε στις δικές τους χώρες. Η Τουρκία αφού πάρει τον έλεγχο αυτών των περιοχών δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη τζιχαντιστών σε αυτά τα εδάφη”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “το δικό μας πρόβλημα είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις που προσπαθούν να θέσουν υπό την κατοχή τους τη Συρία. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Κούρδους αδελφούς μας. Το πρόβλημά μας είναι μόνο οι τρομοκρατικές οργανώσεις”. 

Απευθυνόμενος στην ΕΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: “ΕΕ συνέλθετε. Εάν προσπαθείτε να χαρακτηρίσετε την επιχείρησή μας αυτή ως εισβολή, η δουλειά μας είναι εύκολη, ανοίγουμε τις πόρτες μας και σας στέλνουμε τα 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες. Σηκώθηκαν και κάνουν υπολογισμούς με τα λεφτά. Δήθεν θα έστελναν και την δεύτερη δόση. Εμείς άλλωστε δεν κινηθήκαμε λαμβάνοντας κάτι από εσάς. Ξοδέψαμε 40 δις δολάρια. Θα ξοδέψουμε άλλα τόσα συνεχίζοντας τον δρόμο μας αλλά θα ανοίξουμε και τις πόρτες. Εσείς δεν ήσασταν ποτέ ειλικρινείς μαζί μας, μας χρονοτριβείτε από το 1963. Μας χρονοτριβείτε για το αν θα μας εντάξετε στην ΕΕ ή όχι, δεν είστε ειλικρινείς. Η ζωή σας είναι στημένη πάνω σε ένα λάθος. Όσον θέλετε επιτεθείτε, εμείς συνεχίζουμε αυτό τον δρόμο με σίγουρα βήματα, θα συνεχίσουμε”, ανέφερε.

Απευθυνόμενος στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. “Γνωρίζουν καλά το 5ο άρθρο. Ενώ οι τρομοκρατικές οργανώσεις επιτίθενται στην Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ εσείς δεν μπορείτε να σιωπάτε. Ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ η χώρα που εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι του ΝΑΤΟ είναι η Τουρκία. Εσείς δεν θα προτιμήσετε μερικές τρελές τρομοκρατικές οργανώσεις παρά την Τουρκία, έτσι;”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top