ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι Γάλλοι στέλνουν φρεγάτα στην Κυπριακή ΑΟΖ -Πιθανόν να μην μπορεί να τρυπήσει το Yavuz» -VIDEO

«Οι Γάλλοι στέλνουν φρεγάτα στην Κυπριακή ΑΟΖ -Πιθανόν να μην μπορεί να τρυπήσει το Yavuz» -VIDEO

Tο Παρίσι στέλνει μια ακόμη γαλλική φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με δήλωση (-βόμβα, όπως την χαρακτηρίζουν Ελλαδικά Μ.Μ.Ε.) του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ο ΥΠΕΘΑ ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, τόνισε παράλληλα ότι υπάρχει και πιθανότητα να καταπλεύσει στην κυπριακή θαλάσσια περιοχή και ιταλική φρεγάτα.

Βέβαια, ανέφερε κι ότι το Yavuz πολύ πιθανόν να μην μπορεί να τρυπήσει στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι διερεύνησε το ενδεχόμενο αυτό κατά τη συνάντησή του με τη γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί την Πέμπτη, καθώς η Κύπρος είναι χώρα μέλος της ΕΕ.

«Το οικόπεδο 7 έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων, είπα ότι αυτό είναι τεστ αντοχών όχι μονό προς τη Γάλλια, αλλά και προς την ΕΕ που κάνει ο Ερντογάν έναντι των συμμάχων» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι αν χρειαστεί να ζητηθεί επισήμως στρατιωτική παρουσία στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, αυτό θα γίνει από τη Λευκωσία, ενώ αποκάλεσε ακόμα προκλητική ενέργεια την παρουσία του γεωτρύπανου Γιαβούζ με τη συνοδεία μάλιστα τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Αναφερόμενος στο συριακό, ο υπουργός τόνισε ότι οι Τούρκοι έχουν μετατραπεί σε παράγοντα αστάθειας στην περιοχή και  δίνουν την  αίσθηση ότι δεν είναι αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως ο σταθερός σύμμαχος στην περιοχή είναι μόνο η Ελλάδα.

Τέλος, αναφορικά με την αγορά δύο υπερσύγχρονων φρεγατών Belh@rra από την Ελλάδα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε ότι κατά τη συνάντησή του με την κ. Παρλί υπεγράφη επιστολή προθέσεων, την οποία χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα. «Μένουν παρά πολλά να γίνουν ακόμα ιδιαιτέρα σε ό,τι αφόρα το τι ακριβώς θα έχει το σκάφος και πώς θα χρηματοδοτηθεί η ναυπήγηση» κατέληξε.

Δείτε ολόκληρο το VIDEO ΕΔΩ

Πηγή: Skai TV, iefimerida.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top