Τουρκία: Σε συζητήσεις με τους Ρώσους για την παράδοση κι άλλων S-400

Τουρκία: Σε συζητήσεις με τους Ρώσους για την παράδοση κι άλλων S-400

Σε ανοιχτή γραμμή συνομιλιών βρίσκεται η  Ρωσία και η Τουρκία για την παράδοση κι άλλων ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Άγκυρα. Την αποκάλυψη έκανε την Τετάρτη 23/10  ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πωλήσεων αμυντικών συστημάτων, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάρχει ένδειξη των αυξανόμενων δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, οι οποίοι έχουν θορυβήσει την αμερικανική κυβέρνηση. Η Μόσχα μπορεί να παραδώσει κι άλλα πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία.

Να σημειωθεί οτι η Τουρκία, μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ήδη αποκλειστεί από ένα πρόγραμμα αγοράς αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 και συμμετοχής στην κατασκευή τους. Επίσης αντιμετωπίζει την πιθανότητα να της επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ για την αγορά του ρωσικής κατασκευής πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE