Τουρκία: Σε συζητήσεις με τους Ρώσους για την παράδοση κι άλλων S-400

Τουρκία: Σε συζητήσεις με τους Ρώσους για την παράδοση κι άλλων S-400

Σε ανοιχτή γραμμή συνομιλιών βρίσκεται η  Ρωσία και η Τουρκία για την παράδοση κι άλλων ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Άγκυρα. Την αποκάλυψη έκανε την Τετάρτη 23/10  ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πωλήσεων αμυντικών συστημάτων, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάρχει ένδειξη των αυξανόμενων δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, οι οποίοι έχουν θορυβήσει την αμερικανική κυβέρνηση. Η Μόσχα μπορεί να παραδώσει κι άλλα πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία.

Να σημειωθεί οτι η Τουρκία, μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ήδη αποκλειστεί από ένα πρόγραμμα αγοράς αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 και συμμετοχής στην κατασκευή τους. Επίσης αντιμετωπίζει την πιθανότητα να της επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ για την αγορά του ρωσικής κατασκευής πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE