Ντουζαρίκ για ΙΡΑΚ: Ο αριθμός των θυμάτων στις κινητοποιήσεις είναι "εντελώς απαράδεκτος"

Ντουζαρίκ για ΙΡΑΚ:  Ο αριθμός των θυμάτων στις κινητοποιήσεις είναι "εντελώς απαράδεκτος"

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι "σοκαρισμένος από τον απολογισμό των νεκρών" των τελευταίων εβδομάδων στο Ιράκ, όπου εκτυλίσσονται από τον Οκτώβριο μαζικές διαδηλώσεις, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Οι ιρακινοί πολίτες "πρέπει να μπορούν να διαδηλώνουν ελεύθερα και ειρηνικά, οι δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση", τόνισε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, για να προσθέσει ότι ο αριθμός των θυμάτων στις κινητοποιήσεις είναι "εντελώς απαράδεκτος".

Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τουλάχιστον 13 διαδηλωτές μέσα σε 24 ώρες, εγκαταλείποντας την τακτική της σχετικής αυτοσυγκράτησης και χρησιμοποιώντας αληθινές σφαίρες για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις. Περισσότεροι από 260 Ιρακινοί έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες εβδομάδες των κινητοποιήσεων, όταν ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν διαδηλωτές από στέγες στη Βαγδάτη.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρή απάντηση Δρουσιώτη σε Κώστα Φυτιρή - «Θα παραδώσω όλα τα στοιχεία - Φτάνει με τα επικοινωνιακά παίγνια»

Σκληρή απάντηση Δρουσιώτη σε Κώστα Φυτιρή - «Θα παραδώσω όλα τα στοιχεία - Φτάνει με τα επικοινωνιακά παίγνια»

Σε νέα δημόσια τοποθέτηση προχώρησε ο Μακάριος Δρουσιώτης, απαντώντας στις αναφορές του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Φυτιρή σχετικά με τη μη προσκόμιση τεκμηριωμένων στοιχείων στην Αστυνομία.

BEST OF TOTHEMAONLINE