Ντουζαρίκ για ΙΡΑΚ: Ο αριθμός των θυμάτων στις κινητοποιήσεις είναι "εντελώς απαράδεκτος"

Ντουζαρίκ για ΙΡΑΚ:  Ο αριθμός των θυμάτων στις κινητοποιήσεις είναι "εντελώς απαράδεκτος"

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι "σοκαρισμένος από τον απολογισμό των νεκρών" των τελευταίων εβδομάδων στο Ιράκ, όπου εκτυλίσσονται από τον Οκτώβριο μαζικές διαδηλώσεις, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Οι ιρακινοί πολίτες "πρέπει να μπορούν να διαδηλώνουν ελεύθερα και ειρηνικά, οι δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση", τόνισε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, για να προσθέσει ότι ο αριθμός των θυμάτων στις κινητοποιήσεις είναι "εντελώς απαράδεκτος".

Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τουλάχιστον 13 διαδηλωτές μέσα σε 24 ώρες, εγκαταλείποντας την τακτική της σχετικής αυτοσυγκράτησης και χρησιμοποιώντας αληθινές σφαίρες για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις. Περισσότεροι από 260 Ιρακινοί έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες εβδομάδες των κινητοποιήσεων, όταν ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν διαδηλωτές από στέγες στη Βαγδάτη.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Σε κλίμα έντασης η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν, στο προσκήνιο οι αλληλοκατηγορίες

VIDEO - Σε κλίμα έντασης η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν, στο προσκήνιο οι αλληλοκατηγορίες

  Από το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση στην Πύλα, οι σχέσεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, βρέθηκαν ξανά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, με δημόσιες τοποθετήσεις και αλληλοκατηγορίες να επηρεάζουν την ατμόσφαιρα ενόψει των επόμενων επαφών τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE