ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο βουλευτής Δ. Δημητρίου σε συνέδριο στη Βουδαπέστη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής

Ο βουλευτής Δ. Δημητρίου σε συνέδριο στη Βουδαπέστη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής

Στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Συνεδρίου, στη Βουδαπέστη, συμμετέχει ο βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Συνεδρίου που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Έθνη και η Ουγγαρία, με θέμα «Πρόληψη της ακραίας τρομοκρατίας: περιφερειακές πολιτικές αντιμετώπισης και μετριασμού του κινδύνου», άρχισαν την Πέμπτη (07/11).

Ο κ. Δημητρίου μίλησε στο Συνέδριο για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους μέσω στρατηγικών πρόληψης, επισημαίνοντας ότι για να καταστεί πιο αποτελεσματική η συλλογική προσπάθεια για πρόληψη αυτού του φαινομένου πρέπει πρώτα να γίνουν κατανοητές οι αιτίες που το προκαλούν.

Ο στιγματισμός και τα στερεότυπα συγκεκριμένων ομάδων στις κοινωνίες μάς οδηγούν αναπόφευκτα στον κοινωνικοπολιτικό και πολιτιστικό τους αποκλεισμό, προκαλώντας την περιθωριοποίησή τους και τη δημιουργία παράλληλων κοινωνιών, οι οποίες παρέχουν γόνιμο έδαφος για ριζοσπαστικοποίηση, σημείωσε. Εξίσου σημαντική, ανέφερε ο κ. Δημητρίου, καθίσταται η εξέταση των συνθηκών που επιτρέπουν στους δράστες να διεισδύσουν και να επηρεάσουν σημαντικά τμήματα των σύγχρονων κοινωνιών και οι οποίες συνδέονται κυρίως με τη φτώχεια, την ανισότητα, τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και την έλλειψη επαρκών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ευκαιριών. Για να επιτευχθεί αποτελεσματική πρόληψη των τρομοκρατικών αφηγήσεων, πρέπει οι πολιτικές που εφαρμόζονται να προάγουν την κοινωνική ενσωμάτωση, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα, τη συμμετοχική δημοκρατία και την ποικιλομορφία και πρέπει ταυτόχρονα να προωθηθεί μια κουλτούρα αποδοχής και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τόνισε.

Επισημαίνοντας εξάλλου, ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η όποια μορφή τρομοκρατίας και μισαλλοδοξίας μόνο με νομικά μέσα και επιβολή ποινών, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι ο φασισμός, η ρητορική μίσους και η ξενοφοβία μπορούν και πρέπει να νικηθούν με πολιτικούς όρους. Υπογραμμίζοντας τη σημασία μιας συλλογικής, έγκαιρης και αποτελεσματικής αντίδρασης και της επίδειξης μηδενικής ανοχής σε όλες τις εκφράσεις μίσους, ο Κύπριος βουλευτής υποστήριξε την εφαρμογή εθελοντικών εθνικών ρυθμιστικών μηχανισμών και, σε περιπτώσεις παραβάσεων, την εφαρμογή αυστηρών κυρώσεων, περιλαμβανομένης της άρσης οικονομικής βοήθειας.

"Η ιστορία μας διδάσκει ότι η ρητορική μίσους συνιστά σοβαρό πλήγμα κατά της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με καταστροφικές συνέπειες και προκειμένου να διασφαλίσουμε το μέλλον, έχουμε καθήκον να επαγρυπνούμε και να θυμόμαστε πάντα το παρελθόν", κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top