Περσεφόνη Παπαδοπούλου – Η Κύπρια φεμινίστρια από την Πάφο

Περσεφόνη Παπαδοπούλου – Η Κύπρια φεμινίστρια από την Πάφο

Ήταν 14 Νοεμβρίου 1913, όταν το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Εστιάδες» έκανε την εμφάνισή του στην Αμμόχωστο. Χαρακτηρίστηκε ως μία «ωραία και ηρωική προσπάθεια, κάτι σαν επαναστατικό κίνημα», το πρωτοποριακό αυτό έντυπο, που στόχο είχε τη δημιουργία ενός πνευματικού κύκλου των γυναικών της Κύπρου και τη σύνδεσή τους με το φεμινιστικό κίνημα της Ελλάδας.

Η αρχισυντάκτρια και εκδότρια της εφημερίδας, δεν ήταν μία απλή γυναίκα: ήταν η Περσεφόνη Παπαδοπούλου.

Ένα πνεύμα ανήσυχο, φιλοπρόοδο, πρωτοποριακό που συνέδεσε το όνομά της με την πρώιμη εμφάνιση των φεμινιστικών ιδεών στην Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στο θέμα των διορισμών στους ημικρατικούς οργανισμούς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την εκδήλωση για τα 30 χρόνια από τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στο Παραλίμνι.

BEST OF TOTHEMAONLINE