ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Το κατασκοπευτικό βαν και ο Γκουτέρες τα θέματα που απασχολούν

Το κατασκοπευτικό βαν και ο Γκουτέρες τα θέματα που απασχολούν

Η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας και η κάθοδος της Τζέιν Χολ Λουτ ενόψει της Τριμερούς στο Βερολίνο, οι έρευνες για «κατασκοπευτικό βαν» στη Λάρνακα, η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και οι εκδηλώσεις καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «’Διπλωματικά οργισμένος’ και απογοητευμένος ο Γκουτέρες» και γράφει ότι ενώ η Λουτ συναντά σήμερα τους δύο ηγέτες η έκθεση του ΓΓ προς το ΣΑ καταγράφει την απαισιοδοξία του. Αλλού γράφει ότι το περιστατικό στην Ακρόπολη ανοίγει και πάλι το θέμα της κατοχής κυνηγετικών όπλων από προβληματικά άτομα. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης πρωτοσέλιδα στην ιστορία της Αννούλας Δημητρίου η οποία παντρεύτηκε με Τούρκο και όπως η ίδια καταγγέλλει οι αρχές του ψευδοκράτους της πήραν την επιμέλεια του 7χρονου αυτιστικού παιδιού της.  
 
«Κάνουν μαύρα μεσάνυχτα για κατασκοπευτικό βαν» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι |η Κυβέρνηση σχολιάζει με μισόλογα παραδεχόμενη ουσιαστικά παντελή άγνοια" σε σχέση με υπόθεση που αφορά υπερσύγχρονο εξοπλισμό παρακολουθήσεων σε βαν στην Κύπρο . Αλλού γράφει ότι οι αναφορές Γκουτέρες δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας καθώς ο ίδιος χαρακτηρίζει αβέβαιη την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών. Γράφει επίσης ότι τα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ, εκφράζουν καχυποψία για την έρευνα που αφορά τις πολιτογραφήσεις.

Κάτω από τον τίτλο «Τρέχουν την τελευταία ώρα» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι η Κυβέρνηση καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις για την τελευταία ευκαιρία να φτάσει στην Κύπρο υγροποιημένο φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης πατά πόδι στην Πέγεια για 288 οικόπεδα. Σε άλλο θέμα της στην πρώτη σελίδα, η εφημερίδα κάνει λόγο για κομπίνες στ’ όνομα του Ακάμα.

«Αυτή τη φορά είναι αλλιώς, λέει ο Γκουτέρες» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρει ότι δραματικά μηνύματα στέλνει προς τους Κυπρίους και τους ηγέτες τους, αλλά και προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ο ΓΓ του ΟΗΕ με την έκθεσή του προς το ΣΑ. Αλλού γράφει ότι με μαύρο βαν και εξοπλισμό 9 εκ. ευρώ προσφέρονται υπηρεσίες κατασκοπείας στη Λάρνακα. Γράφει επίσης ότι η Πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα.  

Υπό τον τίτλο «'Αβέβαιες οι προοπτικές'» στεγάζει το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θεωρεί αβέβαιες τις προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών αλλά συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορεί να εξευρεθεί μια μόνιμη διευθέτηση. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα τις εξελίξεις στη δίκη της 19χρονης Βρετανίδας, η οποία κατηγορείται για δημόσια βλάβη ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από Ισραηλινούς. Αλλού γράφει για το «κατασκοπευτικό βαν» στη Λάρνακα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top