ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Διώκονται οι δυο γυναίκες για το ρατσιστικό επεισόδιο στο parking εναντίον Ρωσίας

ΛΑΡΝΑΚΑ: Διώκονται οι δυο γυναίκες για το ρατσιστικό επεισόδιο στο parking εναντίον Ρωσίας

Άναψε το πράσινο φως στους ανακριτές της για το ρατσιστικό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου σε χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Λάρνακας η Νομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο “Φιλελεύθερος” ο φάκελος της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης είχε διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία με όλες τις μαρτυρίες και τα τεκμήρια που είχαν συγκεντρωθεί, καθώς και τις καταθέσεις και των εμπλεκομένων γυναικών. Κρίθηκε ότι η μαρτυρία που υπάρχει στοιχειοθετεί τα πιο κάτω αδικήματα γι’ αυτό και δόθηκαν οι ανάλογες οδηγίες:

- Το αδίκημα στη βάση του περί καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας νόμου - της εξύβρισης - της επίθεσης - της βίας στην οικογένεια - της άσεμνης πράξης και - της απειλής. Για το αδίκημα της βίας στην οικογένεια οι οδηγίες δόθηκαν, επειδή το επεισόδιο διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια του γιου της μιας από τις εμπλεκόμενες. Το επεισόδιο είχε καταγραφεί σε βίντεο από το κινητό τηλέφωνο της Σβετλάνα Ζαΐτσεβα, της Ρωσίδας η οποία ήταν και το θύμα της επίθεσης.

Το σχετικό βίντεο δημοσιοποιήθηκε από την ίδια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οπόταν και στη συνέχεια ξέσπασε σάλος στην κοινή γνώμη. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η Ρωσίδα –που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο– είχε αντιληφθεί δυστύχημα που προκάλεσαν οι δύο γυναίκες εντός του χώρου στάθμευσης στη Λάρνακα κατά την αποχώρησή τους. Όταν τους έκανε παρατήρηση, τότε οι δύο γυναίκες αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα να καταφερθούν κατά της Ρωσίδας με τρόπο που άγγιζε τα όρια της ρατσιστικής επίθεσης.

Η Αστυνομία Λάρνακας που διερεύνησε το περιστατικό, παρέλαβε το βίντεο που τράβηξε το θύμα της επίθεσης, καθώς και το βίντεο από το σύστημα παρακολούθησης του χώρου στάθμευσης. Καταλυτική ήταν και η μαρτυρία άλλης γυναίκας που εκείνη την ώρα είχε σπεύσει στον χώρο στάθμευσης για να παραλάβει το όχημά της και έγινε αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top