ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο τέλος κερδίζει ο Παναθηναϊκός!

Στο τέλος κερδίζει ο Παναθηναϊκός!

 

Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν βάφτηκε… πράσινο! Σε ένα πραγματικό θρίλερ, με διακυμάνσεις στο σκορ,  αλλαγές συναισθημάτων στο παρκέ, θέαμα και πάθος, ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής, αφού επικράτησε του Ολυμπιακού (99-93) για να ανέβει στο 8-4 στον βαθμολογικό πίνακα της Euroleague.

H ομάδα του Ρικ Πιτίνο εκμεταλλεύτηκε το δυνατό της σημείο και με όπλο τα… ξεσπάσματα στην επίθεση επέβαλλε σε συνολική εικόνα τον ρυθμό της. Σε αυτό συντέλεσε φυσικά ο καταπληκτικός Ταιρίς Ράις, που… διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο των φιλοξενούμενων με 41 πόντους (ρεκόρ καριέρας) και σουτ που «έκοβαν» στη μέση κάθε προσπάθεια επιστροφής του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες ήταν διαβασμένοι και τα plays τους είχαν λογική, κάτι που αποτυπώθηκε και στο παρκέ, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σταθερά καλοί και πάλεψαν μέχρι το τέλος για το θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός απέκτησε το προβάδισμα σε αρκετές περιπτώσεις στη τέταρτη περίοδο, ενώ θα μπορούσε να φύγει με το διπλό αν ο Ουέιντ Μπόλντγουιν έκανε φάουλ στον Παπαγιάννη πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Η ποιότητα του Ράις έγειρε πάντως την πλάστιγγα υπέρ των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης, που είχαν… κλασικά σε καλό βράδυ και τους ΝτεΣόν Τόμας (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Ιωάννη Παπαπέτρου (11 πόντοι). Άστοχος αλλά θετικός ο Νικ Καλάθης (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ), πάλεψαν από την πλευρά των φιλοξενούμενων οι Νίκολα Μιλουτίνοφ, Βασίλης Σπανούλης και Μπράντον Πολ.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
1η περίοδος
Ο Ολυμπιακός «μπήκε» καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκε με 7-2 στο τρίτο λεπτό, με κύριο «όπλο» το pick and roll και ένα τρικ από πλευράς Κεμζούρα, που άφηνε τον Σπανούλη πάνω στον Φριντέτ. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν γρήγορα με Καλάθη – Παπαπέτρου και τελικά έκλεισαν το δεκάλεπτο έχοντας το μικρότερο δυνατό προβάδισμα (18-17).
2η περίοδος 
Το… τετράποντο του Πολ έφερε ξανά την ισορροπία (23-23) και το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε ουσιαστικά από το μηδέν, μέχρι να πάρει… φωτιά ο Ράις! Ο Αμερικανός γκαρντ βρήκε χώρο και σουτ (3/3 εντός πεδιάς, 3/3 βολές) για να δώσει προβάδισμα εφτά πόντων στους «πράσινους» (30-23). Ο Ράις ήταν στη… ζώνη και ανέβασε την διαφορά στους οκτώ (33-25, 13′), όμως ο Σπανούλης ήταν εκεί και κράτησε τον Ολυμπιακό κοντά (33-32, 16′). Η σκυτάλη πέρασε στη συνέχεια στον Μήτογλου, ο οποίος πέτυχε σερί πόντους για το +7 του ημιχρόνου (46-39), που διαμορφώθηκε από ένα ακόμα σουτ του Ράις (18π).
3η περίοδος 
Ο Τόμας ήταν… κεφάτος στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφιο επίπεδο (50-39, 22′), προτού φτάσει στο +13 (54-41) από τετράποντο του Φριντέτ. Η είσοδος του Ριντ έδωσε ενέργεια και σκορ στον Ολυμπιακό και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αρχικά στους πέντε (61-56, 29′) και στη συνέχεια στους τέσσερις (63-59, 29′), με τον Μπάλντγουιν να σκοράρει στη λήξη του δεκάλεπτου για το 63-61.
4η περίοδος
Το μομέντουμ ήταν… ερυθρόλευκο και το τρίποντο του Πολ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (63-64) στη πρώτη φάση του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Ράις πήρε… ξανά το όπλο του και δύο σερί τρίποντα αποκατέστησαν τα δεδομένα της αναμέτρησης (69-64, 31′), όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν σταθερά κοντά στο σκορ, με στοχευμένο μπάσκετ και καλές επιλογές. Ο Πολ μάλιστα μείωσε στον πόντο (74-73, 35′), ενώ ο Σπανούλης ισοφάρισε με νέο τρίποντο (76-76), δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός πέρασε μάλιστα μπροστά (76-78 και 78-81), αλλά ο Ράις ισοφάρισε (81-81) και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε… ρόλερ κόστερ! Ο Μπάλντγουιν έκανε κακή επίθεση και ο Παπαγιάννης ισοφάρισε (86-86), τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η επαναφορά δεν κύλησε σωστά για τους Πειραιώτες, ο Καλάθης δεν πρόλαβε να σουτάρει με καλές συνθήκες και το ματς οδηγήθηκε στη παράταση.
Παράταση
Η ισορροπία συνεχίστηκε στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με καλάθι του Σπανούλη (89-91, 43′) και ο Φριντέτ απάντησε (3/3 βολές και 92-91), προτού ο Ράις ανεβάσει την διαφορά στους πέντε (96-91). Ο Παπανικολάου μείωσε στους τρεις (96-93) 19,5″ πριν το τέλος και ο Παπαγιάννης έκανε το 97-93 με 1/2 βολές. Ο νεαρός σέντερ έκοψε τον Σπανούλη στη συνέχεια και η νίκη πήγε στον Παναθηναϊκό με το τελικό 99-93.

Πηγή: Sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top