ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κέρδισε ΑΕΚ και ΑΤΥΧΙΑ ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ Απόλλωνας!

Κέρδισε ΑΕΚ και ΑΤΥΧΙΑ ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ Απόλλωνας!

Ο Απόλλωνας ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του Τσιρείου, για τη 12η αγωνιστική, κόντρα στην ΑΕΚ, επικρατώντας με 3-1.

Με αυτό το τρίποντο οι κυανόλευκοι έφτασαν στους 20 βαθμούς, ενώ η ομάδα της Λάρνακας παρέμεινε στους 15. Mέσα σε 18 λεπτά οι κυανόλευκοι πέτυχαν τα τέρματα τους με Πίττα (52′) Ζελάγια (58′) και Μάρκοβιτς (70′), πριν έρθει ο Φλοριάν (90′) να διαμορφώσει το τελικό σκορ. ΤΡΕΙΣ (!) αναγκαστικές αλλαγές για τους γηπεδούχους. Παραμένει σε «κρίση» η ομάδα της Λάρνακας.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερα και πιο απαιτητικά μπήκε η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, με την ομάδα του Ιδιάκεθ να μην μπορεί να αντιδράσει και να βγει μπροστά για να φανεί απειλητική. Στο 13′ ο Πέδρο έκανε το γύρισμα ο Γκακπέ προσπάθησε να βάλει την προβολή, χωρίς να προλάβει και ο Τόνιο έπεσε και μάζεψε σταθερά.

Η ατυχία… κτύπησε τον Απόλλωνα, καθώς έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές σε λιγότερο από 5 λεπτά. Γκακπέ και Ενσούε πέρασαν εκτός, και Βασιλείου – Μάρκοβιτς, πέρασαν στη θέση τους στο 17′ και 19′ αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, χάνοντας ευκαιρίες με τον Ζελάγια. Στο 20′ ο Βασιλείου έκανε τη σέντρα με τον επιθετικό της ομάδας της Λεμεσού να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 23′, ο Περέιρα αυτή τη φορά έκανε την μπαλιά, ο Αργεντινός πήρε ξανά την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τόνιο.

Στο 32′ ο Μάρκοβιτς έκανε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά λίγο έξω.

Μετά το 35′ η ΑΕΚ άρχισε να… ξεθαρρεύει και να βγαίνει μπροστά για να απειλήσει, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, με τη λευκή ισοπαλία (0-0) να συνοδεύει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 46′ έγινε και άλλη αναγακστική αλλαγή για τους κυανολέυκους με τον Περέιρα να περνάει εκτός και τον Πίττα να παίρνει τη θέση του, για την 3η (!) αναγκαστική αλλαγή της ομάδας.

«Τρελά» ξεκίνησε η επανάληψη του ντέρμπι. Στο 51′ ο Τρισκόφκσι έκανε την κεφαλιά και ο Μολ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ.

Ο Πίττας δέχθηκε καταπληκτική πάσα από τον Παπουλή, μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ στο 52′.

Στο 53′ ο Τέτε από πλάγια θέση έκανε το πλασέ, η μπάλα κάπου κόντραρε και ο Μολ απομάκρυνε και πάλι σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά μετά, στο 58′ η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Πέδρο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ζελάγια με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Με… φτερά στα πόδια έπαιζαν οι κυανόλευκοι και το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 70′ ο Μάρκοβιτς με δυνατό σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 3-0.

Η ΑΕΚ στο 90′ μείωσε σε 3-1 με γκολ του Φλοριάν διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η ομάδα της Λεμεσού με αυτή τη νίκη έφτασε τους 20 βαθμούς, αφήνοντας την ΑΕΚ στους 15 και τα… προβλήματα της.

Απόλλωνας (Αυγουστή):  Μολ, Σάλαϊ, Σελίμοβιτς, Ενσούε (19′ Μάρκοβιτς), Πέδρο, Σακέττι, Κυριάκου, Περέιρα (46′ Πίττας), Παπουλής, Γκακπέ (17′ Βασιλείου), Ζελάγια

Στον πάγκο: Δημητρίου, Γιαννιώτας, Σαρδινέρο

ΑΕΚ (Κιμπανέλ): Τόνιο, Γκονζάλεζ, Μοϊσόφ, Πλάνας (68′ Ρουίζ), Τρουγιόλς, Κάσες (73′ Φιόλιτς), Σάστρε, Χέφελ (61′ Φλοριάν), Τέτε, Τρισκόφσκι, Γιάννου

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τάντι, Κίβενι, Ιωάννου, Αναστασίου

Στο όριο καρτών: Νσούε, Σακέτι, Πίττας, Μάρκοβιτς, Ζελάγια, Σάλαϊ και Γιούστε (2) / Τέτε, Πλάνας, Σάστρε (2)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βασιλείου / Τρουγιόλς, Σάστρε (3η), Μοϊσόφ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τηλεμάχου Τηλέμαχος
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ξάνθου Ανδρέας

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top