ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, οι δηλώσεις του Ερντογάν

Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, οι δηλώσεις του Ερντογάν

Η Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, οι δηλώσεις Ερντογάν και η Σύνοδος των ηγετών της ΕΕ για το θέμα, η δίωρη στάση εργασίας των νοσηλευτών στα ΤΑΕΠ και η κατάσταση με το ΓεΣΥ, η δήλωση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η άμβλυνση των υφιστάμενων εγγενών κινδύνων σε θέματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και από τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας παραμένει μια κρίσιμη προτεραιότητα για την Κύπρο, καθώς και η υπόθεση Petrana, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ερντογάν σε παροξυσμό» γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος διακηρύσσει ότι η συμφωνία του με την Λιβύη, θα παρεμποδίσει την κατασκευή αγωγού ΦΑ από Κύπρο, Αίγυπτο και Ισραήλ, απειλεί με γεωτρήσεις έξω από την Κρήτη και προαναγγέλλει αποστολή τουρκικού στρατού στη Λιβύη, για να στηρίξει τον φίλο του Σάρατζ. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας απορρίπτει την κινδυνολογία βουλευτών για το ΓεΣΥ και την αυτονόμηση νοσηλευτηρίων ενώ σύσκεψη αρχηγών κομμάτων και εμπλεκομένων στο ΓεΣΥ συγκαλεί πριν τα Χριστούγεννα ο Πρόεδρος της Βουλής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Κώστας Κληρίδης δήλωσε ότι θα μελετήσει προσεκτικά την απόφαση του Κακουργιοδικείου στην υπόθεση Petrana με ενδεχόμενο καταχώρησης έφεσης.
 
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Οι δέκα εντολές ΔΝΤ για κυπριακή οικονομία» αναφέρεται στη δήλωση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η άμβλυνση των υφιστάμενων εγγενών κινδύνων σε θέματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και από τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας παραμένει μια κρίσιμη προτεραιότητα για την Κύπρο. Αλλού γράφει ότι πρώτος ο Ακιντζί επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών, πρώτος την ακύρωσε, σε μια κίνηση που προκάλεσε συζητήσεις για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τέλος στην ταλαιπωρία καταστηματαρχών και πολιτών μπαίνει το επόμενο τρίμηνο αφού τον Μάρτιο αναμένεται το έργο που αφορά την ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου της πρωτεύουσας να ολοκληρωθεί.
 
«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Φραγμός στον Ερντογάν από ΕΕ» γράφει ότι ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα προτίθεται να στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη συμφωνία της με τη Λιβύη. Στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της, η ΕΕ αναμένεται να πάρει για πρώτη φορά επίσημη θέση για τις τουρκικές ενέργειες, βάζοντας φραγμό στους τουρκικούς σχεδιασμούς για δημιουργία τετελεσμένων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Αλλού γράφει ότι τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση τα άτομα με αναπηρίες θα εξετάσουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Προεδρικό Μέγαρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τη δέσμευση κονδυλίου ύψους 4 εκ. ευρώ  το οποίο περιλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 και προορίζεται μεταξύ άλλων για την αγορά λιμουζίνων επιδιώκουν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Δεν πάει άλλο, απεργία νοσηλευτών στα ΤΑΕΠ» γράφει ότι σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα οι νοσηλευτές, μεταξύ των ωρών 12-2 μ.μ. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ανθρωπίνως αδύνατο να καταφέρουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, κινδυνεύουν ζωές, ασθενείς και εργαζόμενοι». Αλλού γράφει ότι έξω από το Προεδρικό βρέθηκαν χθες τα άτομα με αναπηρία ζητώντας επίλυση των προβλημάτων τους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι στη βάση του «όλοι κερδίζουν» μπορεί να γίνει συμφωνία με τις άλλες παράκτιες χώρες στην ανατολική Μεσόγειο προσθέτοντας ότι «με τη λογική του όλα δικά μου δεν γίνεται».
 
Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Ο Γενικός Εισαγγελέας θα προσφύγει για την υπόθεση Rottweiler” γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι θα μελετήσει προσεκτικά την απόφαση του Κακουργιοδικείου στην υπόθεση Petrana με ενδεχόμενο καταχώρησης έφεσης. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος αναχωρεί για τις Βρυξέλλες για να μιλήσει στους ηγέτες της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις. Σε άλλο θέμα με σχετική φωτογραφία αναφέρεται στις στρατιωτικές επιδείξεις των καταδρομέων που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Σταυροβούνι.
 
Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Μισθοί και ΓεΣΥ αγκάθια για την οικονομία» γράφει ότι ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2020 θα ψηφιστεί σήμερα δίχως «παρατράγουδα». Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα συνεχιστεί με τοποθετήσεις των βουλευτών και σήμερα Τετάρτη, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και η ψήφιση επί του κειμένου. Αλλού γράφει ότι μειώνονται οι πελάτες πολυκαταστημάτων στις ΗΠΑ καθώς οι καταναλωτές προτιμούν να ψωνίζουν από την άνεση του σπιτιού τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σοβαρό κίνδυνο να βρεθεί διεθνώς εκτεθειμένη από ενέργειες του Γενικού Ελεγκτή έναντι του γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διατρέχει η Κύπρος.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top