Η Ρωσία απελαύνει Γερμανούς διπλωμάτες σε αντίποινα για απέλαση Ρώσων

Η Ρωσία απελαύνει Γερμανούς διπλωμάτες σε αντίποινα για απέλαση Ρώσων

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απελαύνει δύο Γερμανούς διπλωμάτες από τη Μόσχα ως αντίποινα για την κίνηση του Βερολίνου να απελάσει την περασμένη εβδομάδα δύο Ρώσους διπλωμάτες.
 

Η Γερμανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τις απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών αποδίδοντάς τις στην άρνηση, όπως είπε, της Μόσχας να συνεργασθεί στην έρευνα για τον φόνο στις 23 Αυγούστου ενός 40χρονου τσετσενικής καταγωγής Γεωργιανού μέρα μεσημέρι σε πάρκο στο κέντρο του Βερολίνου.
 
Οι Γερμανοί εισαγγελείς υποψιάζονται ρωσική ή τσετσενική ανάμιξη στον φόνο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα τον Γερμανό πρεσβευτή στη Μόσχα, εξέδωσε επίσημη διαμαρτυρία για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και έδωσε στους δύο Γερμανούς διπλωμάτες προθεσμία επτά ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα, γνωστοποίησε το εν λόγω υπουργείο με ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση, ο Μακάριος Δρουσιώτης σηκώνει το γάντι που του πέταξε η Αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας πως η καθυστέρηση στην κατάθεση των στοιχείων δεν οφείλεται σε υπεκφυγή, αλλά σε βαθιά έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς.