Η Ρωσία απελαύνει Γερμανούς διπλωμάτες σε αντίποινα για απέλαση Ρώσων

Η Ρωσία απελαύνει Γερμανούς διπλωμάτες σε αντίποινα για απέλαση Ρώσων

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απελαύνει δύο Γερμανούς διπλωμάτες από τη Μόσχα ως αντίποινα για την κίνηση του Βερολίνου να απελάσει την περασμένη εβδομάδα δύο Ρώσους διπλωμάτες.
 

Η Γερμανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τις απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών αποδίδοντάς τις στην άρνηση, όπως είπε, της Μόσχας να συνεργασθεί στην έρευνα για τον φόνο στις 23 Αυγούστου ενός 40χρονου τσετσενικής καταγωγής Γεωργιανού μέρα μεσημέρι σε πάρκο στο κέντρο του Βερολίνου.
 
Οι Γερμανοί εισαγγελείς υποψιάζονται ρωσική ή τσετσενική ανάμιξη στον φόνο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα τον Γερμανό πρεσβευτή στη Μόσχα, εξέδωσε επίσημη διαμαρτυρία για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και έδωσε στους δύο Γερμανούς διπλωμάτες προθεσμία επτά ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα, γνωστοποίησε το εν λόγω υπουργείο με ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE