ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ: Γιατί 'πνίγηκε' η Ξυλοφάγου - Ένα σπίτι πλημμύρισε άλλα δύο κινδύνεψαν -ΦΩΤΟ&VIDEO

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ: Γιατί 'πνίγηκε' η Ξυλοφάγου - Ένα σπίτι πλημμύρισε άλλα δύο κινδύνεψαν -ΦΩΤΟ&VIDEO

Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων η κοινότητα της Ξυλοφάγου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με τον κοινοτάρχη της Ξυλοφάγου, Γεώργιο Τάσου, ο οποίος μας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην κοινότητα και τους λόγους για τους οποίους οι δρόμοι του χωριού πλημμυρίζουν με σχετική ευκολία σε περίπτωση παρατεταμένης βροχόπτωσης.

Ο κ. Τάσου, μας εξήγησε πως η Ξυλοφάγου, λόγω της τοποθεσίας της, αφού βρίσκεται σε λεκανοπέδιο, είναι καταδικασμένη να συσσωρεύει  ποσότητες νερού από τις γύρω περιοχές, κάτι το οποίο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την απορρόφηση του, από τα φρεάτια και τους οχετούς της κοινότητας.

Όπως μας εξήγησε, οι δρόμοι οι οποίοι συσσωρεύουν τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν, είναι η οδός Ρίγα Φεραίου, Πέτρου Λοΐζου και Φρίξου Παναγιώτου. Και οι τρεις αυτοί δρόμοι είναι παράλληλοι και βρίσκονται στο κέντρο της κοινότητας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Τάσου, πολλά σπίτια και δρόμοι είναι κτισμένα προ δεκαετιών, χωρίς πολεοδομικές μελέτες, με πολλά από αυτά να μην έχουν καν σιμιντίρια, ούτε καν πεζοδρόμια κάτι το οποίο δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο της κοινότητας για εξεύρεση λύσης για την συσσώρευση των όμβριων.

Μας εξήγησε επίσης πως από το 2017, ο κ. Τάσου ζητά επίμονα την παρέμβαση των αρμοδίων και την διεξαγωγή υδρολογικής και κυκλοφοριακής μελέτης, καθώς η κοινότητα έχει πάρα πολλά σταυροδρόμια που δυσκολεύουν την διάχυση των όμβριων.

Επίσης, ο κοινοτάρχης της Ξυλοφάγου, ζήτησε μελέτη για την κατασκευή μεγαλύτερων οχετών, ιδιαίτερα στην οδό Πέτρου Λοίζου, διότι σε περίπτωση ξαφνικής παρατεταμένης καταιγίδας, όπως αυτή που σημειώθηκε την Τετάρτη 11/12, οι οχετοί δεν μπορούν να απορροφήσουν όλο το νερό.

Όσο αφορά τις πλημμύρες της Τετάρτης 11/12, ο κ. Τάσου μας ανάφερε πως ένα σπίτι έχει πλημμυρίσει όπως και ένα συνεργείο και δύο άλλα σπίτια κινδύνεψαν.   

Ανάφερε επίσης πως δεν έχει λάβει καμία απάντηση μέχρι τώρα στις επιστολές του από το αρμόδιο Υπουργείο και πως αν δεν γίνουν οι απαραίτητες μελέτες αυτό το φαινόμενο θα συνεχιστεί.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο λήφθηκαν από την διαδικτυακή ομάδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ»

Video: 

Φωτογραφίες

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top