ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μηνύματα Υπουργού Υγείας για ΓΕΣΥ και η στάση εργασίας των γιατρών στα κυπριακά πρωτοσέλιδα

Μηνύματα Υπουργού Υγείας για ΓΕΣΥ και η στάση εργασίας των γιατρών στα κυπριακά πρωτοσέλιδα

Τα μηνύματα που έστειλε ο Υπουργός Υγείας για τη λειτουργία του ΓΕΣΥ τους πρώτους έξι μήνες, η στάση εργασίας των γιατρών του Δημοσίου, η αποκοπή του κονδυλίου από τη Βουλή που αφορούσε στην Ενιαία Υπηρεσία Επιθεώρησης Εργασίας, η μεταφορά του προϋπολογισμού του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου από το Υπουργείο Παιδείας στο Οικονομικών και οι εκλογές στη Βρετανία, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες στα πρωτοσέλιδα τους.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Τσιμεντωμένο ΓΕΣΥ», γράφει στο κύριο της θέμα για μήνυμα Υπουργού Υγείας προς κινδυνολόγους να σταματήσουν το παραμύθι της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων. Αλλού, γράφει για ξεκάθαρη αποδοκιμασία της τουρκολυβικής συμφωνίας και της προκλητικότητας Ερντογάν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις εκλογές στη Βρετανία και για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του Μπόρις Τζόνσον παρέα με το σκυλάκι του.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Στο Υπ. Οικονομικών εν χορδαίς και οργάνοις», γράφει στο κύριο του θέμα για παρασκηνιακές επαφές ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ που οδήγησαν σε υπερψήφιση τροπολογίας με βάση την  οποία ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου μετακομίζει από το Υπουργείο Παιδείας στο Οικονομικών. Αλλού, γράφει για τα προβλήματα που δημιούργησαν οι βροχοπτώσεις σε Λάρνακα και Αμμόχωστο. Σε άλλο του θέμα γράφει πως εκτός απροόπτου σήμερα θα υπογραφεί η συμφωνία της ΔΕΦΑ για τις υποδομές υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πυρ και μανία με βουλευτές», γράφει ότι η αποκοπή του κονδυλίου από τη Βουλή που αφορούσε στην Ενιαία Υπηρεσία Επιθεώρησης Εργασίας, έχει δημιουργήσει αναστάτωση σε Υπουργείο Εργασίας και συντεχνίες που φωνάζουν ότι επιβραβεύουν τους κακούς εργοδότες. Αλλού, γράφει για αναμονή μέχρι τον Ιούνιο για τα παιδικά εμβόλια, τα οποία θα διανεμηθούν στους παιδίατρους του ΓΕΣΥ από το Υπουργείο. Σε άλλο του θέμα γράφει για τη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας των γιατρών του Δημοσίου, οι οποίοι είναι έξω φρενών με τον ΟΚΥπΥ.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ναυάγησε ο διάλογος ιατρών – ΟΚΥπΥ», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η πρόταση του ΟΚΥπΥ για τα κίνητρα των ειδικών γιατρών χαρακτηρίζεται από τις συντεχνίες των γιατρών ως πισωγύρισμα και σήμερα προχωρούν σε 3ωρη στάση εργασίας. Αλλού, γράφει για θύελλα αντιδράσεων για την παράνομη εργοδότηση και κάνει λόγο για πλάτες από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και ΕΛΑΜ σε εργοδότες που παρανομούν και βολεύονται με φθηνή εργατική δύναμη. Σε άλλο της θέμα γράφει για τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση στις περιοχές των Κοκκινοχωριών.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail», κάτω από τον τίτλο «Έξι μήνες ΓΕΣΥ: Ήρθε για να μείνει», γράφει στο κύριο της θέμα για τη χθεσινή διάσκεψη του Υπουργού Υγείας για τη λειτουργία του ΓΕΣΥ τους πρώτους έξι μήνες και το μήνυμα του προς τους επικριτές ότι αυτό ήρθε για να μείνει. Αλλού, γράφει για τις Βρετανικές εκλογές, σημειώνοντας πως οι Βρετανοί καλούνται στις κάλπες για Τρίτη φορά σε πέντε χρόνια. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη δίκη για τον κατ΄ ισχυρισμό βιασμό Βρετανίδας στην Αγία Νάπα,  πως η υπεράσπιση καταθέτει τα καταληκτικά της σχόλια.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στρατοκρατία», γράφει πως ανασφάλεια προκαλούν στους πολίτες οι στρατιώτες που βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη και περιφέρονται στην πόλη της Λευκωσίας κυνηγώντας οικονομικούς μετανάστες, και κάνει λόγο η εφημερίδα για κυνήγι μαγισσών. Αλλού, γράφει πως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός προϊδεάζει για ακόμα πιο αντιλαϊκή πορεία. Σε άλλο της θέμα γράφει για κυβέρνηση της ψευτιάς και της ασυδοσίας, καθώς οι κυβερνώντες λένε πως για τις ευάλωτες ομάδες δεν υπάρχουν χρήματα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» κάτω από τον τίτλο «Η Μάχη του FIR Λευκωσίας με την Τουρκία», γράφει στο κύριο του θέμα ότι του γκριζαρίσματος από την Τουρκία των θαλασσών της ΑΟΖ της Κύπρου προηγήθηκε προσπάθεια της Άγκυρας να γκριζάρει και του FIR Λευκωσίας. Αλλού, γράφει για τις εκλογές της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, πως με βάση το αποτέλεσμα «ακελοκρατείται πλέον» η ΕΣΚ. Σε άλλο του θέμα γράφει για ανάγκη για καταρτισμένους, φιλόπονους δασκάλους, ελκυστικά αλλά και πειθαρχημένα σχολεία, εμπλουτισμένα αναλυτικά προγράμματα και αποδοτικές μεθόδους διδασκαλίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top