ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Αρνήθηκαν σε τετραπληγικό προεδρική χάρη – Καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση για οικονομικές υποθέσεις -ΕΓΓΡΑΦΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Αρνήθηκαν σε τετραπληγικό προεδρική χάρη – Καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση για οικονομικές υποθέσεις -ΕΓΓΡΑΦΑ

Το σκληρό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη, σε αίτημα συνανθρώπου μας που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας, και έχει καταδικαστεί σε 7 μήνες φυλάκιση για υπόθεση που εκκρεμούσε εναντίον του από το 2013 και αφορούσε έκδοση ακάλυπτων επιταγών.

Του Ανδρέα Πογιατζή 

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα μας, στις 19 Νοεμβρίου, ο τετραπληγικός Ελληνοκύπριος καθισμένος στο τροχοκάθισμα του βρέθηκε στο εδώλιο για οικονομικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, το εν λόγω πρόσωπο είχε επιχείρηση, όταν το 2013, λόγω της οικονομικής κρίσης χρεοκόπησε και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Είχε εκδόσει επιταγές συνολικού ύψους 150.000 ευρώ, οι οποίες δεν καλύπτονταν.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, προέκυψαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ υποφέρει και από ψωριασική αρθρίτιδα. Δεν μπορεί να περπατήσει, να κινηθεί και να αυτοσυντηρηθεί. Γι' αυτό και τον έχει αναλάβει φροντίστρια επί 24ωρου βάσεως. Από τις 21/10 εως τις 18/11 ήταν υπόδικος μέχρι την έκδοση της εναντίον του καταδικαστικής απόφασης από το δικαστήριο.

Από την αρχή, λόγω της κατάστασης της υγείας του μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου βρίσκεται υπό φρούρηση.

Ο 55χρονος Ελληνοκύπριος, προσπαθώντας να βρει μια διέξοδο από τον κυκεώνα προβλημάτων που βρίσκεται, απέστειλε στη Νομική Υπηρεσία μέσω του δικηγορικού γραφείου που τον εκπροσωπεί, επιστολή για αίτηση χάριτος στις 22/11.

Στην επιστολή αναφέρεται πως, ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται ιατρική φροντίδα και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Επιπλέον, έπειτα από παραπομπή του Ιατρικού Λειτουργού των κεντρικών φυλακών, η φροντίδα που χρειάζεται αυτός ο άνθρωπος και οι θεραπείες που πρέπει να λάβει δεν μπορούν να προσφερθούν στις κεντρικές φυλακές.

Πέραν αυτού, στην επιστολή σημειώνεται πως η κατάσταση της υγείας του 55χρονου, επιδεινώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, διότι δεν του έχουν παρασχεθεί οι προγραμματισμένες θεραπείες. Μάλιστα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν του χορηγούνται ούτε καν οι απαραίτητες ενέσεις.

Στο αίτημα του 55χρονου Ελληνοκύπριου, απάντησε η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, με επιστολή της στις 17/12 προς το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί. Η απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα, για απονομή χάρης στον άνθρωπο αυτό, ήταν αρνητική με την αιτιολογία πως δεν δικαιολογείται σύσταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αναστολή της ποινής του.

Η κατάσταση της υγείας του ανθρώπου αυτού, ο οποίος βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, είναι κρίσιμη και επιδεινώνεται μέρα με την μέρα ενώ αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα. Η ασυνεννοησία των Νοσοκομείων, όσο αναφορά τις θεραπείες που έπρεπε να λάβει, ήταν καταλυτική σχετικά με το αυτοάνοσο  νόσημα της ψωριασικής αρθρίτιδας με αποτέλεσμα τον επηρεασμό του εριστικού συστήματος του.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top