ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έστειλαν τετραπληγικό στις Κ. Φυλακές -Τον καταδίκασαν για υπόθεση του 2013, απόρροια της οικονομικής κρίσης

ΚΥΠΡΟΣ: Έστειλαν τετραπληγικό στις Κ. Φυλακές -Τον καταδίκασαν για υπόθεση του 2013, απόρροια της οικονομικής κρίσης

'Έτριξε τα δόντια' η δικαιοσύνη σε συνάνθρωπο μας που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας. Καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση και λόγω της κατάστασης της υγείας του εκτίει την ποινή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Τετραπληγικός Ελληνοκύπριος στις 21 Οκτωβρίου, καθισμένος στο τροχοκάθισμα του βρέθηκε στο εδώλιο για υπόθεση που εκκρεμούσε εναντίον του από το 2013 και αφορούσε ακάλυπτες επιταγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, το εν λόγω πρόσωπο είχε επιχείρηση που το 2013 λόγω της οικονομικής κρίσης χρεοκόπησε και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Στα χρόνια που ακολούθησαν προέκυψαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ υποφέρει και από ψωρισιακή αρθρίτιδα. Δεν μπορεί να περπατήσει, να κινηθεί και να αυτοσυντηρηθεί για αυτό και τον έχει αναλάβει φροντίστρια επί 24ωρου βάσεως. Από τις 21/10 εως της 18/11 ήταν υπόδικος μέχρι την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης εναντίον από το δικαστήριο.

Από την αρχή λόγω της κατάστασης της υγείας του μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, υπό φρούρηση.

Το δικαστήριο επέβαλε εναντίον του 7μηνη ποινή φυλάκισης και συνεχίζει να κρατείται ως κατάδικος στον ίδιο χώρο.

Άξιο απορίας είναι πως είναι δυνατόν να μην είχε αποφασιστεί να εκτίσει την ποινή του υπό περιορισμό στο σπίτι του χρησιμοποιώντας βραχιολάκι και οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές που είναι ακατάλληλες για την περίπτωση του.

Για την κράτηση τους ως κατάδικος δυο δεσμοφύλακες έχουν δεσμευτεί για την φρούρηση του στο νοσοκομείο. Πέραν του ανθρωπιστικού της υπόθεσης είναι και τα έξοδα με τα οποία επιβαρύνεται το κράτος για την κράτηση του εν λόγω ανθρώπου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top