Από τον αέρα το 47% του ηλεκτρισμού της Δανίας το 2019

Από τον αέρα το 47% του ηλεκτρισμού της Δανίας το 2019

Κοντά στο ήμισυ της κατανάλωσης ηλεκτρισμού της Δανίας παρήχθη από τον άνεμο το 2019.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για νέο ρεκόρ για την σκανδιναβική χώρα και αποτελεί σημαντικό βήμα για την πραγμάτωση ενός από τους πιο φιλόδοξους στόχους για το κλίμα ανά το παγκόσμιο.

Το 47% της χρήσης ηλεκτρισμού πέρσι στην Δανία προήλθε από τον άνεμο, σε σχέση με 41% το 2018 και 43% το 2017, σύμφωνα με τον διαχειριστή δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας Energinet την Πέμπτη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Χαν - «Αν εξαρτιόταν από εμένα θα είχαμε λύση του Κυπριακού»

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Χαν - «Αν εξαρτιόταν από εμένα θα είχαμε λύση του Κυπριακού»

Τον πολύ σημαντικό ρόλο της ΕΕ στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδεχόμενος, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της ΕΕ για το Κυπριακό κ. Γιοχάνες Χαν, διαβεβαιώνοντας τον παράλληλα ότι αν εξαρτιόταν από τον ίδιο θα επιτυγχάνετο λύση στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE