ΔΙΕΘΝΗ

Κογκρέσο ΣτΕ: Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στην καρδιά της δράσης των τοπικών κοινωνιών

Κογκρέσο ΣτΕ: Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στην καρδιά της δράσης των τοπικών κοινωνιών

Το 2020, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον πολιτικό διάλογο για την εμβάθυνση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας, δηλώνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του από το Στρασβούργο, ο Πρόεδρος του Κογκρέσου Δήμων και Κοινοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Anders Knape.

Αναφέροντας ότι "το έτος 2019 τελειώνει με πολλά επιτεύγματα του Κογκρέσου υπέρ της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας στα 47 κράτη μέλη μας, από τα οποία μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι", ο κ. Knape υπογράμμισε ειδικότερα την παρακολούθηση του Ευρωπαϊκού Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την παρακολούθηση των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς και τις θεματικές και τις δραστηριότητες συνεργασίας μας για καλύτερη εδαφική διακυβέρνηση.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος του Κογκρέσου του ΣτΕ, διαβεβαιώνει ότι «το επόμενο έτος, θα συνεχίσουμε τις θεσμοθετημένες δραστηριότητες μας και θα εργαστούμε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και οι περιφέρειές μας».

 Από την άποψη αυτή, η 70η επέτειος της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το 2020 θα αποτελέσει ευκαιρία για να τονιστεί, με διάφορες πρωτοβουλίες, ο ρόλος των τοπικών και περιφερειακών εκλεγμένων αντιπροσώπων ως εγγυητών αυτών των δικαιωμάτων για τους πολίτες. Όλες αυτές οι εργασίες αποτελούν τη βάση της συμβολής του Κογκρέσου στους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs) της Ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών 2030, που βασίζονται σε τρεις αρχές: 1) Η επίτευξη των SDG αποτελεί κοινή ευθύνη όλων των επιπέδων διακυβέρνησης 2) Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές πρέπει να διαθέτουν κατάλληλες ικανότητες και οικονομική αυτονομία 3) Οι πολίτες πρέπει πάντα να παραμείνουν στην καρδιά της δράσης. Αυτό είναι το μήνυμα που έχουμε επιλέξει να στείλουμε στην κάρτα χαιρετισμού του Κογκρέσου, πρόσθεσε.

Η ατζέντα του Κογκρέσου για το 2020 θα περιλαμβάνει επίσης δύο βασικά βήματα: τη συνέχιση του προβληματισμού μας για την υιοθέτηση των προτεραιοτήτων του 2021-2025, καθώς και την ανανέωση των αντιπροσωπειών μας κατά την 39η σύνοδο (27-29 Οκτωβρίου 2020). Όλες αυτές οι προοπτικές αποτελούν μέρος του συνεχιζόμενου πολιτικού μας διαλόγου με τις κυβερνήσεις, ιδίως κατά τη διάρκεια της Γεωργιανής και της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top