ΚΥΠΡΟΣ: Τα φράγματα που «φλερτάρουν» με υπερχείλιση- Έκπληξη με αυτό που μάζεψε τη μεγαλύτερη ποσότητα

ΚΥΠΡΟΣ: Τα φράγματα που «φλερτάρουν» με υπερχείλιση- Έκπληξη με αυτό που μάζεψε τη μεγαλύτερη ποσότητα

 Άλλα 3,1 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού «αποθηκεύτηκαν» την Πέμπτη 2/1 στα φράγματα της Κύπρου ανεβάζοντας τη συνολική πληρότητα στο 88,3% με αρκετά μάλιστα φράγματα να «φλερτάρουν» ήδη με υπερχείλιση.

Του Στέλιου Στυλιανού

 

Συγκεκριμένα, στο 97,8% της πληρότητάς του βρίσκεται ο Ασπρόκρεμμος, συγκεντρώνοντας 51,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ενώ στο 95,9% είναι αυτό της Καλαβασου.

Υπερχείλιση θα έχουμε τις επόμενες μέρες και στο φράγμα Γερμασόγιας αφού απομένει περίπου 1 εκατομμύρια για να αποθηκευτεί (91,5%) ενώ στο ίδιο περίπου επίπεδο βρίσκεται και το φράγμα στη Κανναβιού (91,4%).

Έσπασε το «φράγμα του 90% και ο Κούρρης (90,1%) ενώ δέχεται και μεγάλες ποσότητες νερού από το φράγμα Αρμίνου μέσω του Νότιου Αγωγού.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το φράγμα  Αρμίνου έχει δεχτεί την μεγαλύτερη ποσότητα νερού (από 1/10/2019) καθώς έχουν εισρεύσει 8,2 εκατομμύρια και ακολουθούν Ασπρόκρεμμος με 7,4 εκ και Κούρρης 6,9 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 24ωρου:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE