ΚΥΠΡΟΣ: Τα φράγματα που «φλερτάρουν» με υπερχείλιση- Έκπληξη με αυτό που μάζεψε τη μεγαλύτερη ποσότητα

ΚΥΠΡΟΣ: Τα φράγματα που «φλερτάρουν» με υπερχείλιση- Έκπληξη με αυτό που μάζεψε τη μεγαλύτερη ποσότητα

 Άλλα 3,1 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού «αποθηκεύτηκαν» την Πέμπτη 2/1 στα φράγματα της Κύπρου ανεβάζοντας τη συνολική πληρότητα στο 88,3% με αρκετά μάλιστα φράγματα να «φλερτάρουν» ήδη με υπερχείλιση.

Του Στέλιου Στυλιανού

 

Συγκεκριμένα, στο 97,8% της πληρότητάς του βρίσκεται ο Ασπρόκρεμμος, συγκεντρώνοντας 51,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ενώ στο 95,9% είναι αυτό της Καλαβασου.

Υπερχείλιση θα έχουμε τις επόμενες μέρες και στο φράγμα Γερμασόγιας αφού απομένει περίπου 1 εκατομμύρια για να αποθηκευτεί (91,5%) ενώ στο ίδιο περίπου επίπεδο βρίσκεται και το φράγμα στη Κανναβιού (91,4%).

Έσπασε το «φράγμα του 90% και ο Κούρρης (90,1%) ενώ δέχεται και μεγάλες ποσότητες νερού από το φράγμα Αρμίνου μέσω του Νότιου Αγωγού.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το φράγμα  Αρμίνου έχει δεχτεί την μεγαλύτερη ποσότητα νερού (από 1/10/2019) καθώς έχουν εισρεύσει 8,2 εκατομμύρια και ακολουθούν Ασπρόκρεμμος με 7,4 εκ και Κούρρης 6,9 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 24ωρου:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας μετά την εντολή Νετανιάχου

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας μετά την εντολή Νετανιάχου

«Κύμα» βομβαρδισμών από ισραηλινά αεροσκάφη πλήττουν την πόλη της Γάζας, λίγη ώρα αφότου το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να πραγματοποιήσει αμέσως σφοδρές επιθέσεις στη Γάζα καταγγέλλοντας παραβίαση των όρων της εκεχειρίας από τη Χαμάς.