ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το μπουφάν Infinity της Napapijri αναδείχθηκε νικητής στα βραβεία ανδρικής μόδας PETA 2019

Το μπουφάν Infinity της Napapijri αναδείχθηκε νικητής  στα βραβεία ανδρικής μόδας PETA 2019

Η προσήλωση της Napapijri στον σχεδιασμό και τη δημιουργία ενδυμάτων, χωρίς πούπουλο, έχει αναγνωριστεί από την PETA UK, το Βρετανικό τμήμα της PETA, αναδεικνύοντας το μπουφάν Infinity της Napapijri ως το μπουφάν χωρίς πούπουλο με τον καλύτερο σχεδιασμό για το 2019 (Best Down-Free Design 2019).

 

Τα βραβεία ανδρικής μόδας της PETA (PETA Menswear Fashion Awards) αναδεικνύουν τις πιο σημαντικές εμπορικές επωνυμίες και καινοτομίες που έχουν συμβάλει στο όραμα για έναν κόσμο φιλικότερο προς τον πλανήτη και τα ζώα. Σκοπός του θεσμού είναι να φέρει στο προσκήνιο, φιλικές προς τα ζώα, επιλογές ανδρικής ένδυσης και να επιβραβεύσει τα ηθικά κριτήρια που θέτουν πολλές γνωστές εμπορικές επωνυμίες, όπως η Napapijri, κατά τον σχεδιασμό και την παραγωγή των ενδυμάτων τους.

Πρωτοπορώντας στο καθημερινό ντύσιμο, με μια πιο συνειδητή προσέγγιση στα περιβαλλοντικά θέματα, η Napapijri από το 2012 ακολουθεί με συνέπεια την προσέγγιση αυτή, προσαρμοσμένη στο τρίπτυχο σχεδιασμός, βιωσιμότητα και καινοτομία. Από την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017, η Napapijri έχει σταματήσει εξ’ ολοκλήρου τη χρήση πούπουλων και γούνας και τον Οκτώβριο του 2019, λάνσαρε το Infinity, το πρώτο 100% ανακυκλώσιμο μπουφάν.

Το βραβείο αποτελεί μια ευχάριστη αναγνώριση των κριτηρίων που έθεσε η Napapijri, προκειμένου να ενσωματώσει στα είδη ένδυσής της τη βιωσιμότητα, αποκλείοντας τη χρήση πούπουλων από ολόκληρη τη γκάμα των επιλογών ένδυσης που δημιουργεί. Η συνειδητή αυτή επιλογή οδήγησε τη Napapijri στην έμπνευση της τεχνικής THERMO-FIBRE ™, μιας πρωτοποριακής μονωτικής επένδυσης αποτελούμενης από ελαφρές μικροσφαίρες που εγκλωβίζουν τον αέρα, προσφέροντας μόνωση, ζεστασιά και άνεση. Πρόκειται για μια τεχνική την οποία κατ’ αποκλειστικότητα δημιούργησε η Napapijri και η οποία έχει αναπτυχθεί ειδικά για την έκδοση Nylon 6 του μπουφάν Infinity.

Το μπουφάν Infinity καθιερώνει τη φιλική προς τα ζώα προσέγγιση της εταιρείας. Xρησιμοποιώντας το Nylon6, η Napapijri δημιούργησε έναν βιώσιμο και λειτουργικό κύκλο παραγωγής, στο πλαίσιο του οποίου ολόκληρο το μπουφάν έχει τη δυνατότητα να μπορεί να αναγεννηθεί άπειρες φορές. Η προοπτική που δημιουργεί η δυνατότητα ανακύκλωσης καθίσταται εφικτή χάρη στη μονο-υλική σύνθεση, η οποία αποτελεί τη βασική καινοτομία του μπουφάν Infinity. Τόσο η επένδυση όσο και τα διακοσμητικά του στοιχεία είναι κατασκευασμένα από Nylon6, ένα υψηλής απόδοσης Νάιλον του οποίου τα νήματα έχουν προκύψει από την ανακύκλωση άχρηστων αλιευτικών διχτυών, καθώς και άλλων απορριμάτων, ενώ το ύφασμά του είναι κατασκευασμένο από το ECONYL® το οποίο πρόκειται για έναν τύπο ανακυκλωμένου Νάιλον.

Η χρήση ενός μόνο υλικού για την κατασκευή του συγκεκριμένου μπουφάν δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για μια ευκολότερη διαδικασία ανακύκλωσης, καθώς το μπουφάν μπορεί να εισέλθει στη μηχανή ανακύκλωσης, όπως είναι, με αποτέλεσμα οι ίνες του να ανακυκλώνονται χωρίς να χάσουν κανένα από τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά ή την ποιότητα τους. Γεγονός που σημαίνει ότι το ECONYL® Regenerated Nylon μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά και ξανά, άπειρες φορές.

Η Napapijri, για να ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του προϊόντος έχει αναπτύξει ένα μοναδικό πρόγραμμα ψηφιακής απόσυρσης, μέσω του οποίου το μπουφάν μπορεί να επιστραφεί και να ανακυκλωθεί. Με την έμπνευση και τη δημιουργία του Infinity, χρησιμοποιώντας το Nylon 6, η Napapijri δημιούργησε ένα jacket φιλικό προς τα ζώα, το οποίο μπορεί να ανακυκλωθεί, να εμπνεύσει και να επανασχεδιαστεί απεριόριστες φορές.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα: www.napapijri.com

 

­­

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top