ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος Κυπριανού: Δεν θα αφήσουμε την Κυβέρνηση να πάρει τα σπίτια του κόσμου

Άντρος Κυπριανού: Δεν θα αφήσουμε την Κυβέρνηση να πάρει τα σπίτια του κόσμου

Ανησυχία ότι υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί Κύπριοι να χάσουν τα σπίτια τους με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις που προωθεί η Κυβέρνηση, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, αναφέροντας ότι το ΑΚΕΛ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην περάσουν τέτοιες πρόνοιες.

«Δυστυχώς το μοντέλο το οποίο επιχειρείται να εφαρμοστεί στην Κύπρο είναι το ιρλανδικό και  πάρα πολλοί στην Ιρλανδία έχασαν τα σπίτια τους με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να μην περάσουν τέτοιες πρόνοιες και ευχήθηκε να βρει στήριξη σε αυτή του την προσπάθεια από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο οποίο παρέδωσε επιταγή €1000 εκ μέρους του κόμματος, ο κ. Κυπριανού συνεχάρη το Δίκτυο για τα προγράμματα που εκπονεί σε εθελοντική βάση με σκοπό τη στήριξη όλων όσοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι εκείνος που έχει την κύρια ευθύνη για να στηρίξει όσους υποφέρουν από τις συνέπειες της κρίσης είναι το κράτος με την κοινωνική πολιτική που πρέπει να καθορίσει.

«Λυπούμαι να πω πως αυτή η Κυβέρνηση στρέφεται προς ακριβώς την αντίθεση κατεύθυνση αντί αυτής που θα έπρεπε να διαμορφώνει στις συνθήκες που διέρχεται η χώρα μας. Οι εθελοντικές οργανώσεις θα έπρεπε να συμπλήρωναν την προσπάθεια την οποία το κράτος θα έπρεπε να καταβάλει», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή πάνω από 50.000 οικογένειες στην Κύπρο σιτίζονται από τα κοινωνικά παντοπωλεία και το 29% ή 240.000 περίπου Κύπριοι ζουν στο όριο της φτώχειας.

«Αυτό λέει πάρα πολλά για το πού οδηγεί η πολιτική της λιτότητας την οποία η Τρόικα έχει επεκτείνει σε όλες τις χώρες, οι οποίες έχουν ενταχθεί σε μνημόνιο, αλλά να πω ότι στη δική μας περίπτωση δυστυχώς, η Κυβέρνηση όχι απλά και μόνο δέχεται αδιαμαρτύρητα αυτές τις πολιτικές αλλά με δικές της προτάσεις τις κάνει ακόμα πιο αντιλαϊκές», είπε.

Πρόσθεσε ότι οι εθελοντικές οργανώσεις είναι πραγματικές οάσεις «οι οποίες βοηθούν τους συμπατριώτες μας να ξεπεράσουν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν», ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που είναι μέρες αγάπης.

Ο Επικεφαλής του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάκης Συμεού, παραλαμβάνοντας την επιταγή, διαβεβαίωσε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι αυτή η σημαντική βοήθεια θα πιάσει τόπο αυτές τις μέρες δίνοντας τρόφιμα σε άτομα που έχουν ανάγκη.

«Δυστυχώς να πω ότι πολλαπλασιάζονται αυτοί που μας έχουν ανάγκη και αποτείνονται κοντά μας», ανέφερε, ευχαριστώντας παράλληλα τους εθελοντές που στηρίζουν ολόχρονα τα διάφορα προγράμματα του δικτύου.

Παράλληλα ο κ. Συμεού μετέφερε την ανησυχία πολλών ανθρώπων που επικοινωνούν με την οργάνωση και αγωνιούν να μην χάσουν το σπίτι τους και τους οποίους βοηθούν μέσω χρηματοοικονομικών συμβολών και νομικής αρωγής. Πρόσθεσε ότι, λόγω του τρόπου που συζητείται το πλαίσιο αφερεγγυότητας τις τελευταίες μέρες έχουν πολλαπλασιαστεί αυτές οι ανησυχίες.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top