ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: ΜΜΑΔίτης αποζημιώθηκε με πολλές χιλιάδες ευρώ 11 χρόνια μετά – Τον περικύκλωσαν οπαδοί και τον έστειλαν στο Νοσοκομείο

ΚΥΠΡΟΣ: ΜΜΑΔίτης αποζημιώθηκε με πολλές χιλιάδες ευρώ 11 χρόνια μετά – Τον περικύκλωσαν οπαδοί και τον έστειλαν στο Νοσοκομείο

Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας την Δευτέρα 13/01, δικαιώνει 11 χρόνια μετά ΜΜΑΔίτη, ο οποίος θα λάβει αποζημίωση ύψους 35 χιλιάδων για σωματικές βλάβες που υπέστη ενώ εκτελούσε καθήκον κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Το περιστατικό συνέβη, όταν οι Αστυνομικοί περικυκλώθηκαν από οπαδούς της Ομόνοιας μετά το τέλος αγώνα στο ΓΣΠ. Ένας από τους οπαδούς, έριξε πέτρα και πέτυχε τον εναγών στο πόδι, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο έδαφος και να ακινητοποιηθεί.

Συγκεκριμένα στον αγώνα Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ που διεξήχθη στο στάδιο Γ.Σ.Π στις 17/01/2009, ο εναγών ήταν επικεφαλής δύο ουλαμών της ΜΜΑΔ, οι οποίοι ήταν εγκατεστημένοι πίσω από την βόρεια κερκίδα του ΓΣΠ, αυτήν που φιλοξενεί τους φίλους της Ομόνοιας.

Μετά τον τραυματισμό του από πέτρα στο αριστερό πόδι, ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο, το οποίο δέχτηκε και αυτό επίθεση από εξαγριωμένους οπαδούς.  

Εκεί διαγνώστηκε με συντριπτικό κάταγμα κνήμης δεύτερου βαθμού, και απαιτείτο χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του ποδιού του.  

Το Δικαστήριο, αφού άκουσε την υπεράσπιση του ενάγοντα, απέδωσε ευθύνη προς το κράτος, για την μικρή αστυνόμευση του συγκεκριμένου αγώνα (μόλις 59 μέλη της ΜΜΑΔ), και πως η Κυπριακή Δημοκρατία όφειλε να μεριμνήσει ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη αστυνομικών, ιδιαίτερα σε αγώνα μεταξύ των εν λόγω ομάδων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top