ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Όλα όσα θα δείτε στα Κυπριακά πρωτοσέλιδα (Τετάρτη 22/01/2020)

Όλα όσα θα δείτε στα Κυπριακά πρωτοσέλιδα (Τετάρτη 22/01/2020)

Οι προκλήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, η συζήτηση για τις αυξήσεις στα καύσιμα με αφορμή τη μη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς στόχους για τις ΑΠΕ, το νέο θανατηφόρο με θύμα μια 24χρονη στο Αυγόρου, το φονικό της Πάφου και τα όσα έρχονται στο φως για την οικογένεια, η επιβίβαση του Υπουργού Μεταφορών στο λεωφορείο με τα μανιτάρια και την μούχλα καθώς και ο διάλογος για την 2η φάση του ΓεΣΥ είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τετάρτη (22/01).

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Σαματάς για το τίποτα!» αναφέρει ότι ο Γ. Λακκοτρύπης απαντά στην αντιπολίτευση και δίνει εξηγήσεις για τις τιμές των καυ σίμων, ότι η Κύπρος είναι η 5η πιο φθηνή χώρα στη τιμή της βενζίνης και πως η χώρα κάλυψε τους στόχους για τις ΑΠΕ εκτός αυτών των μεταφορών. Αλλού γράφει πως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και το ρόλο της χώρας. Επίσης η «Α» γράφει για το νέο θανατηφόρο με θύμα την 24χρονη Ραφαέλλα Παττίχη από το Αυγόρου.
 
«Τα έκαναν όλα ‘σωστά’ η Ghada δολοφονήθηκε» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρεται στη δολοφονία της 31χρονης μητέρας από τη Συρία με φερόμενο δράστη το σύζυγό της και γράφει για τις αδυναμίες των αρμοδίων υπηρεσιών που γνώριζαν για την κακοποίηση της πολύτεκνης μάνας. Αλλού γράφει πως η τέταρτη μεγαλύτερη γραμμή κρουαζιέρων στο κόσμο από το 2021 θα έρχεται σε εβδομαδιαία βάση στη Λεμεσό. Ο «Π» προβάλλει ακόμη την επιβίβαση του Υπουργού Μεταφορών σε λεωφορείο του ΟΣΥΠΑ στο οποίο φύτρωσε έως και μανιτάρι.
 
Κάτω από τον τίτλο «Εισβάλλει και εκβιάζει» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που γράφει πως η Τουρκία μπήκε στο τεμάχιο 8 και θέλει διπλωματικό κέρδος για τους υδρογονάνθρακες και ότι οι 5 του ΣΑ στήριξαν την κυριαρχία της ΚΔ στη συζήτηση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Αλλού ο «Φ» γράφει για κενό στον μηχανισμό προστασίας των υποψηφίων θυμάτων με αφορμή τη δολοφονία της 31χρονης μητέρας στην Πάφο. Σε άλλο θέμα προβάλλεται η μεταφορά από την Τουρκία προσωπικού και εξοπλισμού στο γεωτρύπανο Γιαβούζ με ελικόπτερο από την κατεχόμενη Τύμπου.
 
«Χαλάρωση…Υπουργικού στον Φαίδωνα» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει πως ο Δήμαρχος Πάφου ζήτησε από τον ΥΠΕΣ να εγκρίνει την ανέγερση καφεστιατορίου στην παραλία της Κάτω Πάφου και την προώθηση διαδικασίας εξασφάλισης χαλαρώσεων των προνοιών στο νόμο για τις παραλίες και ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα, η χαλάρωση δόθηκε από τη διϋπουργική επιτροπή. Αλλού αναφέρει ότι ΥΠΑΜ και ΥΠΕΞ δεν έχουν ιδέα για το πρόγραμμα καθόδου του αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ στα χωρικά μας ύδατα. Η «Χ» γράφει ακόμη για τη δολοφονία της γυναίκας στην Πάφο και τα όσα προηγήθηκαν.
 
«Στο στόχαστρο για τις τιμές της βενζίνης» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρει πως ο Υπουργός Ενέργειας δέχθηκε πυρά για τις τιμές των καυσίμων και τις αυξήσεις λόγω της μη συμμόρφωσης με τις οδηγίες για τις ΑΠΕ. Αλλού γράφει ότι Αστυνομία και ΥΚΕ απορρίπτουν τις επικρίσεις για τους χειρισμούς με αφορμή την δολοφονία της πολύτεκνης μάνας στην Πάφο. Επίσης προβάλλεται το αίτημα τ/κ ομάδας ποδοσφαίρου προς τη ΦΙΦΑ για να δοθεί άδεια για να αγωνίζεται με ομάδας στο εξωτερικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top