ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Καταγγελίες για τον Κύπριο πρέσβη στο Αμμάν – «Φωνασκίες, εκβιασμοί και προσβολές...»

Καταγγελίες για τον Κύπριο πρέσβη στο Αμμάν – «Φωνασκίες, εκβιασμοί και προσβολές...»

Σοβαρές καταγγελίες, παρουσιάζονται σε εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» (Αλέκος Μιχαηλίδης), ενάντια στον Κύπριο πρέσβη στο Αμμάν της Ιορδανίας, Ανδρέα Π. Κουζούπη , ο οποίος σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο των καταγγελιών φερόταν να αντιμετώπιζει με άσχημο τρόπο προσωπικό της κυπριακής πρεσβείας.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τις 29 Νοεμβρίου του 2018, όπου ανέλαβε τα καθήκοντα του, ως πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Κουζούπηςκαταγγέλθηκε ότι δημιούργησε άσχημο κλίμα μέσα στην πρεσβεία για το επιτόπιο προσωπικό (τέσσερις γυναίκες, δύο εκ τον οποίων από Κύπρο), εκτοξεύοντας προσβολές προς το πρόσωπο τους αλλά ακόμα και για τις νοητικές τους ικανότητες.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο υπουργείο Εξωτερικών, το καλοκαίρι του 2019, το προσωπικό ζούσε σε «καθεστώς εκφοβισμού». Μάλιστα η μια εκ των τεσσάρων υπαλλήλων ανάφερε στην καταγγελία της πως ο κ. Κουζούπης, την έχει χαρακτηριστεί ως «μη σοβαρή» και ότι «κάνει του κεφαλιού της» και παράλληλα προβαίνει σε φωνασκίες και προσβλητικά σχόλια στην παρουσία των υπόλοιπων μελών του προσωπικού.

Στην καταγγελία της, επίσης, η υπάλληλος ισχυρίζεται πως ο κύπριος πρέσβης, με την συμπεριφορά του, εξανάγκασε την οικιακή βοηθό σε παραίτηση, η οποία εργαζόταν για 10 χρόνια σε κυπριακές πρεσβίες.

Ακόμα μια σχετική καταγγελία, έφθασε στη Διεύθυνση Δημόσιας Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών στη Λευκωσία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από άλλη υπάλληλο της πρεσβείας, η οποία χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί ως «εκτός ελέγχου», εξαιτίας της απρεπούς συμπεριφοράς, των εκφοβισμών και των νεύρων του Ανδρέα Π. Κουζούπη.

Συγκεκριμένα, η υπάλληλος της πρεσβείας κατάγγειλε πως σε μια επιθεώρηση ημερήσιων θεωρήσεων εισόδου, ο πρέσβης, «σε έξαλλη όπως πάντα κατάσταση, μέσα σε νεύρα έριξε δέσμη αιτήσεων στο πάτωμα. Άρχισε να φωνάζει και γενικά η συμπεριφορά του έναντί μου να είναι απρεπής». Επιπλέον για το ίδιο περιστατικό αναφέρεται πως παρών ήταν επίσης και επισκέπτες, οι οποίοι έμεινα έκπληκτοι.

Η κυπριακή πρεσβεία στο Αμμάν, σύμφωνα με τις καταγγελίες των υπαλλήλων, υπολειτουργεί αφού ελέω των παραιτήσεων, λειτουργεί μόνο με ένα υπάλληλο, με τον οποίο ο κ. Κουζούπης δεν διατηρεί καμιά επαφή.

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται επίσης, πως μετά από τις καταγγελίες εκδόθηκε πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση του πρέσβη στο Αμμάν. Επιπλέον, καταβάλλονται προσπάθειες να επανέλθουν στα καθήκοντα τους οι παραιτηθείσες υπάλληλοι της πρεσβείας.

Το ρεπορτάζ αναφέρει, επίσης πως ο πρέσβης, δεν απαντά στα τηλέφωνα και δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top