ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου 01/02

Τα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου 01/02

Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τη χρήση ιδιωτικών αεροπλάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ανήκουν σε εταιρεία Σαουδάραβα, ο οποίος απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα με μέλη της οικογένειάς του, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

 Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο, αλλά και η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη τη Δευτέρα για το θέμα, ο μηχανισμός επαφών για στρατιωτικά θέματα μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο και η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Μας κτυπά την πόρτα» γράφει στο πρώτο της θέμα ότι σε απομόνωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας τέθηκε νεαρός Κινέζος, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα στην πατρίδα του, ενώ η επιβεβαίωση αν πρόκειται όντως για κρούσμα κορωνοϊού αναμένεται τη Δευτέρα. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής δεν βρήκε τίποτα το μεμπτό για τα ταξίδια του Προέδρου στο εξωτερικό με ιδιωτικά αεροσκάφη. Επίσης αναφέρει ότι εκτός ΕΕ βρίσκεται από τα μεσάνυχτα η Βρετανία.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Διαβατήρια, οκέλλες… πτήσεις για Σεϋχέλλες» και γράφει ότι οι δύο εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή για την πολιτογράφηση της οικογένειας των Σαουδαράβων και για τη χρήση αεροσκάφους εταιρείας τους από τον Πρόεδρο, παρουσιάζουν ανάγλυφα μια σειρά γεγονότων που αφήνουν εκτεθειμένο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Αλλού γράφει για αυξημένη ανησυχία στην Κύπρο για ύποπτο περιστατικό με εμπύρετο ασθενή κινεζικής καταγωγής, ενώ τη Δευτέρα συναντώνται Πρόεδρος Αναστασιάδης και Τ/κ ηγέτης για τον κορωνοϊό. Επίσης γράφει ότι επιτυχής ήταν η επέμβαση του Αρχιεπισκόπου στις ΗΠΑ.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Σπόνσορες προεδρικών πτήσεων» γράφει στο πρωτοσέλιδό του ότι μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα θέτει η αντιπολίτευση για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος, κατά παράβαση των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων και παρότι δεν τίθεται θέμα σπατάλης, επέλεγε για τα υπηρεσιακά του ταξίδια τα ιδιωτικά αεροπλάνα της εταιρείας JetStream Aviation Inc, που ανήκει σε Σαουδάραβα φίλο του, ο οποίος εσχάτως απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα. Σε άλλο θέμα γράφει για το πρώτο ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού στη Λευκωσία. Επίσης γράφει ότι ο ΟΗΕ παραγνωρίζει τις αντιδράσεις και προωθεί μηχανισμό επαφών για στρατιωτικά θέματα.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Ταξίδια ο Νίκος ‘χρυσά διαβατήρια’ ο σεΐχης» γράφει στο κύριο θέμα της ότι η Κυβέρνηση έδωσε «χρυσά διαβατήρια» σχεδόν σε όλο το σόι του Σαουδάραβα εκατομμυριούχου, ο οποίος παραχώρησε το ιδιωτικό του τζετ για μεταφορά του Προέδρου Αναστασιάδη και της οικογένειά τους στις Σεϋχέλλες για διακοπές. Επίσης, λέει ότι έχουν καταγραφεί τρεις γεννήσεις Μεσογειακής φώκιας για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Ακόμη γράφει για ανησυχίες Ακιντζί-Αναστασιάδη για τον κορωνοϊό.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Επικρίσεις για το διαβατήριο στον ιδιοκτήτη τζετ» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι η οικογένεια του Σαουδάραβα, του οποίου το αεροπλάνο χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος για να πετάξει στις ΗΠΑ, απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα. Αλλού αναφέρεται στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα. Επίσης γράφει ότι δύο άτομα, για τα οποία υπάρχει υποψία για κορωνοϊό, μπήκαν σε καραντίνα αργά την Παρασκευή.

 Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top