ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο στόχαστρο νεαρών κουκουλοφόρων το δημοτικό σχολείο Παρεκκλησιάς – Ζημίες σε εννέα αίθουσες

Στο στόχαστρο νεαρών κουκουλοφόρων το δημοτικό σχολείο Παρεκκλησιάς – Ζημίες σε εννέα αίθουσες

Έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό δέκα περίπου αγνώστων προσώπων που λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα προκάλεσαν ζημιές στο κέντρο του χωριού Παρεκκλησιά της επαρχίας Λεμεσού και σε αίθουσες του δημοτικού σχολείου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για νεαρούς που αυτήν την περίοδο συγκεντρώνονται τις βράδυνες ώρες για να προετοιμάσουν τη λαμπρατζιά της ενορίας τους.

Συγκεκριμένα, τα δέκα πρόσωπα, που έφεραν κουκούλες και κρατούσαν ρόπαλα, προκάλεσαν ζημιές σε εννέα αίθουσες διδασκαλίας, σε πινακίδες της τοπικής αρχής, σε καλάθους σκουπιδιών, σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο και σε δύο παγκάκια, ενώ εκριζώθηκαν και δέκα μικρά δέντρα. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης στην πόρτα εισόδου της οικίας 30χρονου.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές στο δημοτικό σχολείο, προκλήθηκαν από εκρήξεις πλαστικών κυλινδρικών κροτίδων και ενός αυτοσχέδιου μεταλλικού αντικειμένου, με εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος. Η ζημιά στην πόρτα της οικίας του 30χρονου διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκε από έκρηξη κυλινδρικής εργοστασιακής χάρτινης κροτίδας.

Στην περιοχή έσπευσαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Μονής, του ΤΑΕ Λεμεσού, του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης Λεμεσού και της Ομάδας πρόληψης και καταστολής για το άναμμα λαμπρατζιών, ωστόσο οι νεαροί είχαν ήδη αποχωρήσει και γίνονται έρευνες για εξακρίβωση των στοιχείων τους και σύλληψη τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top