Μαυρίδης: Η ΕΕ οφείλει να βρει τους τρόπους να προασπιστεί τα ίδια τα συμφέροντά της

Μαυρίδης: Η ΕΕ οφείλει να βρει τους τρόπους να προασπιστεί τα ίδια τα συμφέροντά της

Η ΕΕ οφείλει να βρει τους τρόπους να προασπιστεί τα ίδια τα συμφέροντά της» δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) σε παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα «Ο ρόλος της ΕΕ στην Αν. Μεσόγειο».

Όπως είπε, πριν αρκετούς μήνες, λήφθηκε η απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία λόγω των παράνομων επεμβάσεων της στην κυπριακή ΑΟΖ. "Ενώ περιμένουμε ακόμα εκείνα τα μέτρα κυρώσεων, η Τουρκία συμφώνησε με το καθεστώς της Τρίπολης (Λιβύη) σε διαμερισμό της θάλασσας μεταξύ τους, πράγμα που κρίθηκε ήδη από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως εντελώς νομικά αβάσιμο και άκυρο".
 
Τις προάλλες, είπε, η Τουρκία ανακοίνωσε νέες παράνομες ενέργειες σε όλη την Ανανατολική Μεσόγειο και διερωτήθηκε αν «αυτή είναι η αποτελεσματικότητα της ΕΕ να επιβάλει μέτρα και κυρώσεις σε ένα τέτοιο αρπακτικό κράτος που είναι η Τουρκία» και στο να προασπιστεί τα δικά της συμφέροντα και το Διεθνές Δίκαιο.
 
Το  ζήτημα είναι, όπως το έθεσε και ο Τζοσέπ Μπορέλ, αντιπρόεδρος της ΕΕ και Ύπατος Εκπρόσωπος σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, «απλά θέμα εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου. Η ΕΕ οφείλει να βρει τους τρόπους να προασπιστεί τα ίδια τα συμφέροντά της.»

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE